Vágólapra másolva!
Ismét van magyar tagja a gólszépségverseny nemzetközi mezőnyének, ezúttal Priskin Tamás került be, aki a Watford-Burnley másodosztályú angol bajnokin duplázott, és második gólja előtt két védőt is csúnyán becsapott. A magyar válogatott csatár többek között David Beckhammel, Antonio Cassanóval és Lionel Messivel verseng a hét góljáért, úgyhogy ismét erős mezőny gyűlt össze. Tekintse meg a tíz gólt, és szavazzon arra, amelyik a legjobban tetszik!

David Beckham egyre fontosabb láncszem a Milan gépezetében, az angol középpályás a Bologna után a Genoa ellen is betalált, a Lazio elleni sikerből pedig két gólpasszal vette ki a részét. A Genoa ellen ugyan nem nyert a Milan, de ez nem Becksen múlt, ő megtette, amit lehet, és éles szögből nagyon ravasz gólt csavart a rövid sarokba szabadrúgásból, meglepve ezzel Rubinho kapust.

197101outform.html400350


Antonio Cassano parádés dolgokra képes, amikor csak a futballra koncentrál, ugyanakkor tudjuk róla, hogy a zsenikre jellemző hangulatváltozások nála is megvannak. A Lazio ellen Cassano hisztis énje háttérbe szorult, és ennek egy pazar gólt lett az eredménye, a Sampdoria vezére egy köténnyel indította az akciót, majd Ledesmát is kicselezte, aztán a hosszú felsőbe csavart.

197102outform.html400350


A Serie A hétközi fordulójának legnagyobb meglepetését az Udinese okozta, amely hazai pályán verte 2-1-re a Juventust. Az udineiek második gólját Antonio Di Natale szerezte, aki tipikusan az a focista, aki minden idényben megbízhatóan szállítja a gólokat, valamiért mégsem igazolt még igazán nagy csapathoz. Pedig Di Natale a Juve ellen is varázsolt, a bal oldalon elindulva takarásból csavart nagy gólt Buffon kapujának bal felső sarkába.

197103outform.html400350


Az Udinese hétvégén a Napoli ellen csak egy pontot szerzett, igaz, kétgólos hátrányból felállva, ráadásul egy újabb gyönyörű góllal ajándékozták meg a nézőket. Az első félidő végén Isla ívelt előre, Fabio Quaqliarella pedig félfordulatból, kapásból, 20 méterről tüzelt a bal alsóba, Navarro kapus mozdulni sem tudott.

197104outform.html400350


A Roma is egy idegenbeli 2-2-vel abszolválta a legutóbbi olasz fordulót, a fővárosiak Reggio Calabriában hagytak két pontot. A Roma mindkét gólját David Pizarro szerezte, a chile középpályásnak az első találatánál volt nehezebb dolga, akkor 23 méteről lőtte szét a hazai kapu jobb felső sarkát.

197105outform.html400350


Giampaolo Pazzini eljött Firenzéből, mert kevés lehetőséget kapott Alberto Gilardino és Adrian Mutu mellett, Genovában viszont számítanak rá, és ő ezt igyekszik gólokkal meghálálni. A Chievo ellen ő szerezte a Sampdoria egyetlen gólját, egy magasra felpattanó labdát szép mozdulattal zúdított a jobb pipába.

197106outform.html400350


Ezen a héten sem maradtunk magyar gól nélkül, Priskin Tamás a Burnley ellen csereként beállva duplázott, és a második gólja remek alakítás végén született: a jobboldalon kilépve egy lövőcsellel két hátvédet is becsapott, aztán ballal a jobb sarokba csavart.

197107outform.html400350


Lionel Messi lassan ugyanolyan nélkülözhetetlen szereplője lesz összeállításunknak, mint Bobby Ewing a Dallasnak, a Barcelona argentin támadója a Santander ellen két gólt vállalva juttatva három ponthoz csapatát. A második volt a szebb, amikor mellel maga elé tette a labdát, majd jobbal, a rosszabbik lábával, ha nála van egyáltalán ilyen, kilőtte a hosszú sarkot. A győztes gól a történelmi jelzőt is megkapta, mivel ez volt a Barcelona 5000. bajnoki gólja.

197108outform.html400350


Vesztes csapatból is be lehet kerülni, az Almeria ugyanis pont nélkül maradt a Mestallában a Valencia vendégeként, de Álvaro Negredo első gólja mindenképp ide kívánkozik. Nem szabad elhallgatni Crusat érdemeit sem, aki remekül fordult le a bal oldalon, és utána pontosan centerezett, de Negredónak így is nehéz dolga volt, mert a levegőből kellett akrobatikus mozdulattal behúznia a labdát. (Az összefoglalóban 00:11-nél látható a gól)

197109outform.html400350


A végére egy szabadrúgás a Bundesligából: a Werder Bremen ugyan 2-1-re kikapott a Bielefeldtől, de Hugo Almeida gólja a vereség ellenére is sokáig emlékezetes lehet a brémai drukkereknek. A portugál légiós 16 méterről bombázott a léc alá egy szabadrúgást, hogy milyen erejű volt a lövés, azt mutatja, hogy a labda már kifelé jött a hálóból, mire a kapus felemelte a kezét.

197110outform.html400350


Múlt héten Szalai Ádám gólja nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt.