Vágólapra másolva!
Megoszlanak a vélemények, hogy jelenleg ki a világ legjobb kapusa, de a jelöltek között minden bizonnyal ott szerepel a spanyol Iker Casillas és a cseh Petr Cech mellett a Juventus olasz hálóőre, Gianluigi Buffon is.

A 31 esztendős kapus immár nyolc éve áll a torinói együttes kapujában, azonban az elmúlt hónapokban egyre több pletykát lehetett hallani arról, hogy klubot válthat.

Januárban állítólag a Manchester City jelentkezett be érte, de a transzfer akkor nem valósult meg, azonban Buffon ügynöke, Silvano Martino a minap azt nyilatkozta, hogy megfelelő ajánlat esetén a Juve alighanem hajlandó lenne elengedni védencét, és ennek kapcsán ismét megkezdődtek a találgatások.

A Manchester City időközben már szerződtetett egy kapust az ír Shay Given személyében, így nem valószínű, hogy a klub arab tulajdonosai rövid időn belül újabb portásra adnának ki pénzt, időközben azonban újabb egyesületek neve is felmerült Buffon kapcsán.

A hírek szerint az FC Barcelona is érdeklődik az olasz iránt, köszönhetően annak, hogy a klub saját nevelésű hálóőre, Víctor Valdés még nem hosszabbította meg a 2010-ig szóló szerződését - arról nem is beszélve, hogy Valdés teljesítményével a katalán szurkolók sem elégedettek maradéktalanul.

Az olasz Tuttosport értesülései szerint pedig a Manchester United is beszállt a Buffonért folytatott versenybe. Ennek némileg ellentmond, hogy a Vörös Ördögök holland kapusa, Edwin van der Sar tavaly decemberben hosszabbította meg egy évvel a szerződését, ami így 2010-ig érvényes.

Az FC Porto balhátvédjét, Aly Cissokhót a Tottenham Hotspur szemelte ki. Az 1 FC Köln középpályását, Fabrice Ehret-t a Toulouse szeretné megszerezni.

A Bayern Münchent a Bayer Leverkusen kapusával, René Adlerrel hozták kapcsolatba. Az Almería csatárát, Álvaro Negredót a Sevilla is vinné.

www.global-soccer.eu