Vágólapra másolva!
Továbbra is éles a verseny a Premier League-ben a Liverpool és a Manchester United között az aranyéremért, bár a Vörösök hétközi, Arsenal elleni döntetlenével a manchesteriek némi lépéselőnybe kerültek. A felek között természetesen pszichológiai hadviselés is folyik, ami elsősorban a két edző nyilatkozatháborújában nyilvánul meg, azonban úgy tűnik, hogy a liverpooliak "újabb frontot" nyitottak.

Az egyik tekintélyes angol lap, a The Times szerint a Liverpool a nyáron szeretné megszerezni a Manchester United argentin támadóját, Carlos Tévezt, akinek a jövője bizonytalan a MU-nál.

Tévezt a manchesteriek még 2007 nyarán szerződtették, de a klub csak kölcsönbe szerezte meg a támadót, aki korábban a West Ham Unitedben futballozott, játékjoga azonban nem a Kalapácsosoké, hanem egy menedzserirodáé.

A csatár első manchesteri szezonjában kifejezetten jó teljesítményt nyújtott, azonban a jelenlegi pontvadászatban Dimitar Berbatov mögé szorult a rangsorban, és többször is elmondta, hogy több játéklehetőséget szeretne kapni, sőt, nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy távozik az Old Traffordról.

Sir Alex Ferguson ugyan a hírek szerint szeretné megtartani Tévezt, azonban ahhoz, hogy végleg megszerezze a focistát, állítólag közel 25 millió eurót kellene kifizetni. Egyelőre úgy tűnik, hogy ezt az összeget a manchesteri vezetőség túl magasnak tartja, a pletykák szerint azonban a liverpooliak ennél többet is hajlandóak lennének adni a csatárért.

További átigazolási hírek:
A Liverpool finn középhátvédjét, Sami Hyypiät a Sunderland és a Blackburn Rovers is csábítja. A Bayern Münchent a Celtic lengyel kapusával, Artur Boruccal hozták kapcsolatba.

A Wolfsburg érdeklődik a Paris Saint-Germain csatára, Pegguy Luyindula iránt. A Chelsea fiatal izraeli támadóját, Ben Sahart a Borussia Dortmund vinné.

A Real Betis kameruni középpályását, Achille Emanát a Blackburn Rovers szeretné leigazolni. Az Atalanta csatára, Sergio Floccari a Napoliba tart.

A Dinamo Kijev védőjét, Badr el-Kaddurit az Olympique Marseille figyeli.

www.global-soccer.eu