Vágólapra másolva!

Tizenegyesölő kapus és gólerős középpálya a hét csapatában

Három topligában is eldőlt a bajnoki cím a múlt héten, és két kupadöntőt is lejátszottak, eseménydús napokon van tehát túl a nemzetközi futball. A három új bajnokból csak a Manchester United képviselteti magát, és a kupagyőztesek közül is csak a Lazióból válogatottunk be játékost álomcsapatunkba, amelyben a középpályától előre egy kivételtől eltekintve legalább két gól kellett a tagsághoz.

Kapus:
Fernando Muslera (uruguayi, Lazio): A rómaiak a bajnokságban ugyan nem szerepeltek jól, mégis sikerként könyvelhetik el a szezont, köszönhetően az olasz kupa megnyerésének. A sorozat döntőjében a sokat kritizált uruguayi kapus lett a hős, miután a büntetőpárbajban két tizenegyest is hárított.

Hátvédek:
John O'Shea (ír, Manchester United): A manchesteriek bebiztosították címvédésüket a múlt héten, miután előbb megnyerték a Wigan Athletic elleni, korábban elmaradt meccsüket, majd az Arsenal ellen otthon játszottak gól nélküli döntetlent. Mint az utóbbi eredmény is mutatja, a csapat sztárjai ezúttal nem remekeltek, de a szürke eminenciások hozták magukat - közülük is O'Shea teljesített a legjobban.

Joseph Yobo (nigériai, Everton): A Premier League-ben a négy sztárklub mögött nagy a küzdelem az európai kupaszereplést érő pozíciókért, egy körrel a zárás előtt az Everton az ötödik helyen áll. A liverpooliak a hét végén a West Ham Unitedet verték, Yobo a védelem tengelyében remekül futballozott, gólt is szerzett.

Cristián Zapata (kolumbiai, Udinese): A friuli gárda az AC Milan 2-1-es hazai legyőzésével bajnokká tette az Internazionalét. A fekete-fehérek remekül futballoztak a milánóiak ellen, és a mezőny egyik legjobbja a kolumbiai középhátvéd volt, aki alapfeladata mellett a kaput is bevette egy szögletet követően.

Joan Capdevila (spanyol, Villarreal): Spanyolországban is játék nélkül lett biztos a bajnoki cím sorsa, az FC Barcelona a Real Madrid vereségének köszönhetően ünnepelhette elsőségét. A korábbi címvédő Villarrealban kapott ki, ahol a hazaiak győzelméhez a balhátvéd Capdevila a tőle megszokott agilis játékkal és egy győztes góllal járult hozzá.

Középpályások:
Lars Stindl (német, Karlsruher SC): A német bajnokság sereghajtója még mindig nem adta fel a kiesés elleni küzdelmet. A hétközi bajnokin a csapat ugyan otthon kapott ki 3-2-re a Hannovertől, de Stindl már akkor is eredményes volt, majd a hét végén a Werder Bremen ellen már duplázni tudott, és így csapatának maradt esélye a bennmaradásra.

Simone Perrotta (olasz, AS Roma): A Roma számára immár a hatodik hely megszerzése a cél a Serie A-ban, és a hét végi, Catania elleni győzelemmel közelebb került ehhez. A találkozón Perrotta volt a mezőny legjobbja, két gólja mellett egy gólpasszt is adott, és végig hasznosan játszott.

Yoann Gourcuff (francia, Girondins Bordeaux): Két fordulóval a bajnokság vége előtt a Bordeaux még mindig ott van a tabella élén, és egybehangzó vélemények szerint ezt elsősorban Gourcuffnak köszönheti. A középpályás a múlt héten is kitett magáért, hiszen mindkét bajnokin eredményes volt, és kiválóan futballozott.

Thomas Hitzlsperger (német, VfB Stuttgart): A svábok akár még a bajnoki címet is megszerezhetik Németországban, de az ezüstérem sorsa a saját kezükben van - köszönhetően annak, hogy a múlt héten mindkét bajnokijukat megnyerték. A bal oldali középpályás Hitzlsperger a Schalke 04 ellen gólpasszt adott, majd a hét végén az Energie Cottbus ellen maga is betalált.

Csatárok:
Edin Dzseko (bosnyák, VfL Wolfsburg): Felix Magath csapatát már csak egyetlen lépés választja el a bajnoki címtől Németországban, és ha valóban megnyeri az aranyérmet, akkor a szurkolók leginkább a csatársornak mondhatnak majd köszönetet. A bosnyák Dzseko például a múlt heti két bajnokin összesen öt gólt ért el - kettőt a Borussia Dortmund, hármat a Hannover ellen -, és összesen már 25 gólnál jár.

Ireneusz Jelen (lengyel, Auxerre): Az egykori francia bajnokcsapat a szezon elején még kiesőjelöltnek tűnt, de az idény végére felzárkózott a középmezőnyhöz, főleg azért, mert Jelen ismét formába lendült. A lengyel támadó a hét közben a Grenoble-nak kettőt vágott, majd a hét végén győztes találatot ért el a Paris-SG ellen.

www.global-soccer.eu