Vágólapra másolva!
A Marca internetes szavazásán részt vevő Real Madrid-szurkolók hatalmas többsége, durván nyolcvan százaléka elküldené a csapattól a korábbi aranylabdás olasz Cannavarót és a szintén védő argentin Heinzét, ahogyan négyötödük nem tartaná meg a holland különítményből Drenthét és Van der Vaartot sem.

A madridi sportnapilap által szervezett voksolás csupán három napig tartott, mégis több mint 750 ezren vettek rajta részt. A drukkerek rostáján a lengyel kapus Dudek (csak 16 százalék tartaná meg), Javi García (26), a francia Faubert (8) és az argentin Saviola (9) is fennakadt.

A feltétlenül megőrzendő játékosok listáját meglepetésre a francia középpályás, Lassana Diarra vezeti (97 százalék) a Real és a spanyol válogatott első számú kapusa, Iker Casillas (96) és az argentin Gonzalo Higuaín (90) előtt. Ők hárman tudtak a 90 százalékos határon túllépni, míg érdekes módon a Real Madrid ikonjának számító sapatkapitány, az idei bajnoki szezonban eddig 18 gólt szerző Raúl csak 50 százaléknyi pártoló voksot kapott, vagyis más megközelítésben a szavazók fele elküldené a csapat élő jelképét... Ahogyan szélnek eresztenék a jó ideje sérült, Maliban született másik Diarrát, Mahamadout (31) is.

A megtartandók közé került ugyanakkor a spanyol válogatott hátvéd Sergio Ramos (80 azázalék), a brazil Marcelo (76), továbbá Miguel Torres (73), a fiatal Parejo (72), a holland légiósok közül pedig Huntelaar (81), a hónapok óta harcképtelen Van Nistelrooy (68), de Sneijder (65) és Robben (62) is. Az argentin középpályás Gagóra - Raúlhoz hasonlatosan - ötven százalék tartana igényt.

Érdekesség még, hogy a szívbetegséggel bajlódó, hónapok óta vizsgálatok során áteső spanyol Rubén de la Redet 84 százalék látná szívesen továbbra is Real-szerelésben. A madridi sztáralakulat második számú csapatkapitányát, a helyi szimbólumok sorába tartozó Gutit 71 százalék (!) ösztökélné távozásra, míg az ugyancsak afféle őskövületnek számító jobbhétvédtől, Michel Salgadótól 93 százalék venne azonnali búcsút.