Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál szerint a VfL Wolfsburgtól már aligha lehet elvenni a bajnoki címet, a magyar válogatott és a berlini Hertha labdarúgója azonban még bízik abban, hogy csapata második vagy harmadik lehet minden idők legizgalmasabb Bundesliga-hajrájában.

A 33 éves középpályás az MTI-nek nyilatkozva vasárnap elmondta: kicsit szomorúak azért, hogy a német bajnokság előző napi fordulójában a Schalkét hazai pályán nem sikerült kétvállra fektetni, s ezzel a bajnoki címről végérvényesen le kellett mondaniuk. Az előzetes várakozásokat azonban már így is túlteljesítették, s jövő szombaton az utolsó helyen álló Karlsruhe elleni győzelemmel a harmadik hely mindenképp, de szerencse esetén még a második is megszerezhető. Utóbbihoz az kell, hogy a negyedik helyen álló Herthát egyaránt egy ponttal megelőző Bayern München és a Stuttgart ikszeljen egymással.

Ha a berliniek hozzák a jövő szombati győzelmet, a harmadik helyük biztos, s ebben az esetben selejtezőt vívhatnak a Bajnokok Ligájában való szereplésért. "Ezzel a gárdával ez mindenképp óriási eredmény" - fogalmazott Dárdai, aki csapata egyetlen középpályásaként végigjátszotta a Schalke elleni 90 percet, elöl és hátul is igyekezett helytállni, sőt még egy nagy helyzetet is kihagyott. "Mindent elkövettünk a győzelem érdekében, végig mezőnyfölényben voltunk, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltani" - értékelte a szombati 0-0-ás döntetlent.

A berliniek egyik kedvencének számító játékos úgy vélte, hogy Felix Magath csapatától, a VfL Wolfsburgtól immár aligha lehet elvenni a bajnoki címet. A tabellát két ponttal vezető wolfsburgiak ugyanis az utolsó fordulóban a Werder Brement fogadják, s a papírforma alapján kicsi a valószínűsége annak, hogy kiengednék a kezükből a győzelmet. "A bajnoki címet pedig teljes mértékben megérdemelnék" - mondta Dárdai, hozzátéve, hogy még minden megtörténhet, így az is, hogy a Wolfsburg veresége esetén a Bayern-Stuttgart mérkőzés győztese fut be. Ennek kapcsán a stuttgartiak fantasztikus hajráját az egyik legnagyobb meglepetésnek nevezte. "Mi másodikok szeretnénk lenni, de reális esélyünk a harmadik hely megszerzésére van" - mondta.

Mindent egy helyen az Eb-ről