Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona háza tájáról az elmúlt hetekben elsősorban arról lehetett olvasni, hogy a klub egy védekező középpályást szeretne igazolni, ám a legújabb hírek szerint Josep Guardiola edző már egy másik posztra keres játékost.

A katalánoknál a jobbhátvéd Daniel Alves helye betonbiztos, nem véletlenül: a Sevillától szerződtetett brazil bombaformában játszott, és ennek megfelelően alig hagyott ki pár mérkőzést. Guardiola azonban úgy véli, hogy nem árt, ha erre a posztra is van megfelelő tartalék, éppen ezért olyasvalakit igazolna, akinek nem derogál a kispad, ám szükség esetén megfelelően tudja pótolni Alvest.

A jelek szerint a katalánok elsősorban a Serie A-ban néztek körül (egyébként a másik két új szerzeményük, Zlatan Ibrahimovic és Maxwell is Olaszországból érkezett), ahol több futballista is felkeltette a figyelmüket.

A kiszemeltek között ott van az AS Roma brazil játékosa, Cicinho is, akinek leigazolása már csak azért is pikáns lenne, mert korábban a Real Madridban is megfordult. Ő Daniel Alveshez hasonlóan kifejezetten támadó szellemű védő, ellentétben a Juventus labdarúgójával, Zdenek Grygerával.

A cseh futballista szerződtetése egyébként alighanem könnyebben menne, mert a torinóiak amúgy is megszabadulnának tőle, hogy a helyére megvehessék Rafinhát. Persze a Barca nem csak Olaszországból igazolhat, hiszen felmerült az Arsenal elefántcsontparti játékosának, Emmanuel Ebouénak a szerződtetése is.

További átigazolási hírek:
Az Everton érdeklődik a Newcastle United középhátvédje, Steven Taylor iránt, míg Damien Duffot a Wolverhampton Wanderers és a Fulham is vinné a Szarkáktól.

A dán Aarhus középpályását, Jakob Poulsent a Bayer Leverkusen, a Hamburg és a Schalke is figyeli.

A Liverpool támadója, Fernando Torres 2013-ig meghosszabbította szerződését. A Borussia Dortmund fiatal védője, Marcel Schmelzer 2012-ig aláírt klubjához.

www.global-soccer.eu