Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Nem tud megállapodni a fizetéséről Joe Cole a Chelsea-vel, így a játékos a Tottenhamben vagy a Manchester Cityben köthet ki. A Sampdoria, a Blackburn Rovers és a Birmingham City is középpályást igazolt.

Könnyen lehet, hogy a Chelsea a nyártól kezdve másfél éven keresztül senkit sem igazolhat, hiszen a Kakuta-ügy miatt a klubra kiszabott transzferstop a tavasszal életbe léphet. Érthető, hogy a londoniaknál kisebbfajta szerződéshosszabbítási hullám indult el: az elmúlt fél évben Ashley Cole, John Terry, Didier Drogba, John Obi Mikel, Alex és Salomon Kalou is elkötelezte magát a folytatás mellett.

A szurkolók számára viszont rossz hír lehet, hogy Joe Cole-lal egyelőre nem sikerült megállapodni, márpedig a középpályás szerződése az idény végén lejár - vagyis ha a helyzet nem változik, akkor ingyen távozhat a Chelsea-től. A 28 esztendős játékos hosszabb sérülés után nemrégiben tért vissza, és ebben a szezonban már tíz mérkőzésen lépett pályára, Carlo Ancelotti pedig kifejezetten elégedett volt a teljesítményével, így nagy veszteséget jelentene távozása.

A hírek szerint a Chelsea már majd egy éve megkezdte a tárgyalásokat a játékossal, akivel elsősorban anyagi okok miatt nem tudtak dűlőre jutni egyelőre. Cole állítólag azt szeretné, ha ugyanakkora fizetést kapna, mint Michael Essien és Nicolas Anelka - ez heti 120 ezer fontot jelent. Cole jelenleg "csak" heti 80 ezer fontot keres, a Chelsea 100 ezret ajánlott neki - amit a középpályás nem fogadott el. A játékos alighanem abban bízik, hogy az egyesület végül igent mond, mert elmondása szerint legszívesebben karrierje végéig a Chelsea-ben focizna. De könnyen lehet, hogy a nyáron mégis távozni kényszerül - a pletykák szerint a Tottenham Hotspur és a Manchester City tárt karokkal fogadná.

Az Arsenal állítólag érdeklődik az Everton francia csatára, Louis Saha iránt. A Sampdoria kölcsönvette az AS Roma középpályását, Stefano Gubertit. A Blackburn Rovers megszerzett egy francia középpályást, Carmel Meriemet, akinek a nyár óta nem volt klubja. A Birmingham City hárommillió fontot fizetett a Sporting Gijón középpályásáért, Míchelért.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről