Vágólapra másolva!
Hiába fütyülték és szidták a Stoke City drukkerek a szexbotrányba keveredett John Terryt, a Chelsea védője hibátlan játékkal és góllal válaszolt a lelátóról érkező üzenetekre az FA-kupa negyeddöntőjében. Frank Lampard szerint Terry erős egyéniség, és minél inkább szidják őt az ellenfél szurkolói, annál jobb teljesítményt hoz ki magából.

Mióta kiderült, hogy John Terry viszonyt folytatott egykori csapattársa és barátja, Wayne Bridge exbarátnőjével, Vanessa Perroncellel, a Chelsea hátvédjét folyamatosan kikezdik az ellenfelek szurkolói.

A Fabio Capello által a válogatott csapatkapitányi karszalagjától megfosztott védőt az Anglia-Egyiptom barátságos mérkőzésen a Wembley közönsége is felemásan fogadta, voltak, akik a bemutatásnál megtapsolták, mások viszont kifütyülték.

A hétvégén FA-kupa-negyeddöntőt játszott a Chelsea, és a Stoke-drukkerek végig ócsárolták, fütyülték Terryt, aki a maga módján vágott vissza, gólt fejelt a Citynek, amivel bebiztosította a londoniak továbbjutását.

Gólöröm gyanánt Terry a Chelsea-drukkerekhez futott, közben pedig a csapatkapitányi karszalagra mutatott, amivel azt akarta jelezni, hálás a szurkolóknak, amiért kiálltak mellette ezekben a nehéz hetekben is.

A meccs után Frank Lampard, a Chelsea másik gólszerzője, és Terry helyettese méltatta a szurkolók és a média által össztűz alá vett csapattársat: "Néha a szurkolók túlzásba viszik a zrikálást, az igazán erős egyéniségek azonban úgy reagálnak, mint John: minél jobban szidják őket, annál inkább igyekeznek bizonyítani, milyen jó játékosok. Ezeket a piszkálódásokat nem lehet kivédeni, egyszerűen tovább kell lépni, de John a legjobb választ adta a szurkolói rigmusokra."

Ray Wilkins, a Chelsea másodedzője is dicsérte Terryt: "Ő egy kivételes játékos, igazi vezéregyéniség a pályán, és nagyon örülünk, hogy ilyen nehéz helyzetben is számíthatunk rá. Kicsit sokat kapott a Stoke-szurkolóktól, de frappánsra sikerült a válasza."

Terry formáján érződött a botrány kirobbanása óta, hogy megviselték a történtek, a Stoke ellen viszont azt az arcát mutatta, amit a Chelsea-ben az elmúlt években megszokhattunk tőle, határozott volt, nem hibázott, és ráadásul még gólt is fejelt. A győzelem neki és a csapatnak is önbizalmat adhat, ami jól jöhet a fontos bajnoki meccsek és az Inter elleni BL-visszavágó előtt.