Vágólapra másolva!
Gyémántfokozatú támogatói együttműködést alakított ki a Mol a Videoton FC-vel, így főszponzora lesz a székesfehérvári csapatnak a 2010/2011-es bajnoki évadban.

A Mol a bajnokság színvonalának javulásával, illetve "a magyar labdarúgásban körvonalazódó szervezeti változásokkal" indokolta szerepvállalását a legutóbbi bajnokság ezüstérmes csapatánál. "A felek az elmúlt évadban mutatott teljesítmény alapján úgy ítélik meg, hogy a székesfehérvári klub számára elérhető közelségbe került a labdarúgó nemzeti bajnokság megnyerése, amivel megnyílik az út a legrangosabb európai kupába" - olvasható a vállalat közleményében.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója - többek között Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor leendő MLSZ-elnök társaságában - már eddig is gyakori vendég volt a székesfehérvári stadion díszpáholyában. Csányi a múlt héten nevezte meg hat jelöltjét a MLSZ elnökségébe, köztük a Videoton ügyvezetőjét, Berzi Sándort.

A Videoton már eddig is kimagaslóan a legnagyobb költségvetésből gazdálkodott a magyar futballklubok közül. Az eddigi főtámogató, a Grupo Milton ingatlanfejlesztő éves szinten mintegy egymillió eurót (kb. 270 millió forint) folyósított a klubnak. A Mol által nyújtott támogatás összegéről nem nyilatkoztak a felek, így csak annyit lehet tudni, hogy az együttműködés egy idényre, 2010. július 1-től 2011. június 30-ig szól.

"A korábban hungarikumnak számító labdarúgás sajnos az utóbbi két évtizedben nem tartozott ebbe a kategóriába, viszont most úgy tűnik, hogy a szövetségben előremutató átalakulás körvonalazódik, és a klubcsapatainknál is pozitív változás indult meg" - idézte az közlemény Hernádi Zsoltot. "A Videoton FC szállította évekkel ezelőtt az utolsó igazi nagy nemzetközi focisikert Magyarországnak, ám reméljük, hogy ezzel a támogatással az egész magyar labdarúgásnak is segítünk, és hamarosan a nemzeti válogatott is nemzetközi sikereket ér el."

"Jelzésértékű a Mol szerepvállalása a Videoton FC életében. Eddig is bebizonyítottuk, hogy a szisztematikus szakmai munkával látványos előrelépést és eredményeket lehet elérni, az új főszponzorral a hátunk mögött azt a szükséges pluszt kapjuk meg, amivel most már valóban a csúcsra juthat a csapat, és a rég vágyott nemzetközi siker is elérhető közelségbe kerül" - mondta Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a támogatásról.