Vágólapra másolva!
Nemanja Vidic továbbra is a Manchester United labdarúgócsapatának játékosa marad. A szerb védővel már hetekkel korábban megegyezett az angol klub, így hosszú távon is a United játékosa marad.

A klub bejelentése szerint sikerült hosszútávra megállapodni a dél-afrikai világbajnokságon is járt szerb válogatott hátvéddel. Vidicnek még két év volt hátra a szerződéséből, ezt toldották meg egy kiegészítéssel, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyire időre kötelezte el magát a védő a klubhoz.

David Gill, az angol klub általános igazgatója a klub televíziós csatornájának nyilatkozva elmondta, hogy bár többször is megjelentek a sajtóban olyan hírek, hogy Vidic elhagyja a klubot, ezeknek valójában nem volt alapjuk.

"A játékosunk távozásáról szóló régi híreket csak a média fújta fel. Ezek a hírek azonban a Manchester Unitedtől származtak, és biztos vagyok benne, hogy nem is Vidic köreiből kaptak szárnyra."

Az angol lapok június-júliusban végig arról cikkeztek, hogy a szerb védő elvágyik Manchesterből, és több helyen is biztosra vették, hogy szeptembertől már a Real Madrid játékosa lesz.

Gill azt is elmondta, hogy a játékossal és tanácsadóival már hetekkel a világbajnokság kezdete előtt leültek tárgyalni, majd a dél-afrikai torna idejére felfüggesztették a megbeszéléseket. Azonban, amikor Szerbia a csoportkör után búcsúzott a tornától, azonnal újrakezdték az egyeztetéseket, és nem sokkal ezt követően máris megszületett az egyezség.

"Örömmel mondhatom, hogy három-négy héttel ezelőtt minden kérdésben dűlőre jutottunk, és biztossá vált, hogy Nemanja nálunk marad" - mondta Gill.

A papírokat még nem írták alá, előbb a klub jogászai és a játékos menedzsere is átnézi azokat, és akkor kerül rá a két fél kézjegye, amikor Vidi visszatér a nyaralásából.

A védő 2005 óta játszik a manchesteri gárdában, és színeiben eddig 186-szor lépett pályára.

A Manchester United amerikai túráján nem vesz részt az ugyancsak a szabadságát töltő Wayne Rooney sem, aki hasonló cipőben jár, mint szerb csapattársa. Az előző idényben 34 gólt szerző válogatott csatárnak is két év van még hátra a jelenlegi szerződéséből, és augusztusban vele is le fog ülni a klub vezetősége, hogy a hosszabbításról egyeztessenek.

Várhatóan nem fognak elhúzódni a tárgyalások, ugyanis Rooney már többször is jelezte, hogy a klubnál képzeli a jövőjét, és a United részéről is hangoztatják, hogy mindenképpen igényt tartanak a csatár szolgálataira.