Vágólapra másolva!
Botrányos mérkőzés botrányos körítéssel, így lehetett jellemezni a Haladás pápai vendégjátékát. A három kiállítás mellett a szombathelyiek két büntetőt is számon kértek a chilei játékvezetőn, ám az Csertői Aurél vezetőedző elismerte, bármennyit is téved a bíró, azt egy profi futballistának el kell viselnie.

A Soproni Liga 4. fordulójának pénteki összecsapását a Lombard FC Pápa 5-1-re nyerte úgy, hogy a mérkőzést vezető chilei Miguel Alvaro García két büntetőt ítélt a hazaiak javára, a vendégektől pedig három játékost is kiállított.

Az első kiállítást Nagy Gábor kapta, aki hátulról rácsúszott Rajnay Attilára, az eset után reklamáló Molnár Balázs ráadásul elvette a játékvezetőtől a piros lapot, amelyet hiába adott vissza, őt is kiállította a chilei. Tíz perc múlva Lattenstein Norbert buktatta Venczel Balázst, ez is pirosat ért.

Az [origo] megpróbálta megkérdezni a történtekről Molnár Balázst, de a játékos nem vette fel telefonját. Megszólalt viszont Csertői Aurél, aki a mérkőzés után közvetlenül senkinek nem nyilatkozott.

"Uraltuk a mérkőzést, vezettünk, több helyzetünk akadt, aztán jött az a nevetséges 11-es, amivel a játékvezető felállította a padlóról a Pápát. Majd a hazaiak egy újabb szabálytalan góllal megfordították az állást. A második kamu büntetővel pedig már nem is akarok foglalkozni" - mondta a Vas Népének.

"Viszont mindent nem kenhetünk a katasztrofálisan teljesítő játékvezetőre. Bármennyit is téved a bíró, azt egy profi futballistának el kell viselnie, nem veszítheti el a fejét - még ha ez olykor kegyetlenül nehéz is. Vagyis a fegyelmezetlenségünkkel mi is sokat tettünk azért, hogy kikapjunk. Házon belül is megvizsgáljuk a Pápán történteket, és amelyik játékosunk rászolgált, az pénzbüntetést kap."

A Haladás vezetőedzője biztos abban, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága nem veszi figyelembe, hogy "a játékvezető is sokat tett azért, hogy idáig fajuljanak a dolgok".

"Bizonyára Molnárra és Nagyra, de talán Lattensteinre is hosszabb eltiltás vár. De nem esünk, nem eshetünk kétségbe, majd megoldják a pótlásukat azok, akiket a pályára küldök. Azt egyébként kíváncsian várom, hogy a játékvezetőt eltiltják-e, bár a mi problémáinkat ez nem oldja meg" - vélte.

A Pepsifoci.hu megszólaltatta Vágner Lászlót, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnökét, aki elmondta, szerinte mindhárom kiállítás jogos volt. " Többször is elmondtam, a játékvezetők egyik legfontosabb feladata a játékosok testi épségének a védelme. Aki megkérdőjelezi azt, hogy a játékvezető a kiállítások esetében jól döntött, az nem a magyar labdarúgást, és nem a játékosokat szolgálja ebben a kérdésben" - nyilatkozta.

A Szombathelyi Haladás sajtóközleménye

A pénteki Lombard Pápa FC - Szombathelyi Haladás mérkőzésen történtekről a hétvégén a csapat vezetői többször egyeztettek. Szükség volt arra, hogy egy kicsit mindenki megnyugodjon és higgadtan, reálisan értékelje a helyzetet. Szeretnénk megnyugtatni a szurkolóinkat, hogy nem hagyjuk annyiban a történteket, azt kérjük a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, hogy a mérkőzés játékvezetője, Alvaro Garcia Miquel és asszisztense, Kepe Arnold a továbbiakban ne vezessen mérkőzést a Haladásnak.

A csapatnak pedig gratulálunk, mindenki láthatta, hogy amíg egyenlő feltételek voltak a pályán, jobban és eredményesebben játszottunk, de hét emberrel is hősiesen küzdöttünk. Azonban ne mentsük fel azokat a játékosainkat sem, akik rossz döntéseik következményével szintén befolyásolták a találkozó alakulását.

Azok a szurkolók, akik ott voltak a pénteki mérkőzésen, ismét bizonyították, hogy miként is kell a Haladásnak szurkolni. Elismerés és köszönet érte. Most azonban a többi zöld-fehér szimpatizánst is arra kérjük, hogy minél többen legyenek ott szombaton a Paks elleni mérkőzésen a Rohonci úton, és biztassák a csapatot, hogy a Haladás a pályán adjon csattanós választ a történtekre.

Illés Béla
ügyvezető, Szombathely Haladás

dr. Czeglédy Csaba
alpolgármester, a Szombathelyi Haladás többségi tulajdonosának képviselője