Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország
Vágólapra másolva!
Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingügyekben eljáró testülete pénteken felfüggesztette a játékjogát Adrian Mutunak, a Fiorentina 31 éves román labdarúgójának, aki fennakadt egy január 10-i doppingvizsgálaton.

A válogatott csatár a Bari elleni mérkőzést követő ellenőrzésen bukott meg a szibutramin nevű étvágycsökkentő szerrel. Az ominózus meccset a Fiorentina nyerte 2-1-re, az egyik találatot a román támadó szerezte. A labdarúgóhoz közelálló források szerint Mutu kérni fogja a B próbát, bízva benne, hogy az újabb teszt negatív eredménnyel zárul.

A futballistának nem ez az első ilyen ügye: a londoni Chelsea 2004 októberében azért bontotta fel a vele kötött megállapodást, mert kiderült, hogy kokaint fogyasztott. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ebben az ügyben szerződésszegés miatt tavaly júliusban 17,2 millió eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezte Mutut, aki fellebbezett a határozat ellen. A svájci legfelsőbb bíróság október elején elhalasztotta a végső ítélet meghozatalát, s úgy döntött, hogy a játékosnak addig nem kell kifizetnie a büntetést.

A csatár 2004-es menesztése egyben azt is jelentette a Chelsea-nek, hogy elvesztett 15 millió fontot, mivel 2003-ban ennyiért szerezte meg a játékost olasz klubjától, az AC Parmától. A támadót az eset után hét hónapra eltiltották, büntetését követően pedig aláírt a Juventushoz, majd 2006-ban a Fiorentinához szerződött.


Mindent egy helyen az Eb-ről