Vágólapra másolva!
Vidic és Nani góljaival 2-0-ra nyert a Manchester United labdarúgócsapata a Tottenham ellen a Premier League 10. fordulójának szombati játéknapján. A portugál játékos találata még hosszú ideig vitatéma lesz, mindenesetre Nani a legpofátlanabb gól címre is nyugodtan pályázhatna.

A 85. percben, 1-0-s MU vezetésnél Nani kapott jó indítást, ám az ötös vonalánál hatalmasat esett, miközben a labda a kezét is érintette. A televíziós felvételen jól látszott, ahogy Mark Clattenburg játékvezető nem mutatott semmit - se büntetőt, se szabadrúgást kifelé -, ám a vendégek kapusa, Heurelho Gomes automatikusan úgy érzékelte, ha kezezés történt, akkor szabadrúgás jár.

Le is tette a labdát, hátrálni kezdett, mire Nani odaállt a labdához, kérdően tekingetett a játékvezetőre, majd az eszmélő és kétségbeesetten a kapuba igyekvő kapus hóna alatt megszerezte a Manchester United második gólját.


"Nagyon bizarr volt, ilyen iskoláshibát ritkán látni" - nyilatkozta a mérkőzést követően Sir Alex Ferguson, a hazaiak szakvezetője. "Senki sem tudta mi történt, Nani ránézett a játékvezetőre, aki jelezte, a labda játékban van. Akkor miért ne lőtte volna be a hálóba?"