Vágólapra másolva!
Gera Zoltán két góljával és tanári játékával vezére volt az Eurpa Ligában a Juventus legyőzésével a legjobb nyolc közé jutó Fulhamnek. Nem csoda, hogy a magyar középpályást istenítik Londonban, de az olasz lapok is az ő játékát emelik ki, mint a mérkőzés kulcsát.

Roy Hodgson, a Fulham menedzsere senkit nem akart külön kiemelni a Fulhamből, inkább a csapat egységét és küzdeni tudását dicsérte, rámutatva, hogy Trezeguet harmadik percben lőtt gólja után nem zuhantak össze, sőt, éppen a gól után, 1-4-es összesítésnél kezdtek el igazán jól futballozni. "Attól a pillanattól kezdve nagyon jól játszott a csapat. Mögöttünk volt a fantasztikus közönségünk, és a szünetben már úgy éreztem, hogy meglehet a továbbjutás. De még így is meg tudott lepni a csapat, soha életemben nem láttam még ilyen feltámadást."

A Juventus edzője, Alberto Zaccheroni annál inkább megemlíti Gerát, mondván, a magyar volt a meccs legjobbja. Nemcsak az ő góljával vették át a vezetést a londoniak, majd egyenlítették ki az összesítésbeli hátrányukat, de ő harcolta ki Cannavaro kiállítását is, ami Zaccheroni szerint egyértelműen a meccs fordulópontja volt.

A két edzőnél sokkal határozottabban méltatja Gera játékát a Goal.com internetes szaklap, amelyik tízes skálán 9-es osztályzattal jutalmazta a játékát, ennél jobbat senki nem kapott a pályára lépők közül. "Hihetetlen teljesítményt láthattunk a rejtélyes magyartól, lőtt két gólt, és remekül megértette magát Duffal és Zamorával. Alkalmi végrehajtóként is higgadtan lőtte be a tizenegyest" - értékelt a portál munkatársa. (A "rejtélyes" jelzővel alkalmasint arra utalt a cikk, hogy vasárnap a Manchester United ellen Gera még elég halvány teljesítményt nyújtott, a több újság osztályzatát összesítő Eurosport internetes oldalán a forduló legrosszabb csapatába is bekerült.)

Forrás: AFP

A Sky Sports honlapján még ennél is jobban szerepelt Gera, ott ugyanis a drukkerek 9,3-re értékelték a csütörtöki teljesítményét, azaz több szurkolótól is megkapta a legjobb osztályzatot, a 10-est.

A Daily Mirror elsősorban azért dicséri a londoniakat, mert nem érződött a teljesítményükön egyik legjobbjuk, Danny Murphy hiánya. A lap szerint ez részben Gerának volt köszönhető, aki olyan magabiztosan rúgta be a tizenegyest, mintha ez minden alkalommal az ő feladata lenne.

Az Independent a londoni csapat remek taktikáját emeli ki, a Fulham ugyanis emberelőnyben remekül húzta szét a mezőnyt és játszotta be a nagy területeket. Ahogy a Gazzetta dello Sport írja, "a Juve játékosok között gyakran akkor hely volt a pályán, ahová egy busz is be tudott volna parkolni".

A Fulham internetes szurkolói oldala, a Hammyend.com tudósításában is Gera az egyik főszereplő. A cikk íróját meglepte, hogy Gera elvállalta a büntetőt, de aztán a játékos bizonyította, hogy jól döntött. "Állva ünnepelte a közönség, amikor elhagyta a pályát, és teljes joggal tette, mert Gera végig fantasztikusan játsztott" - írja a Hammyend.com.