Vágólapra másolva!
Az AS Roma hazai környezetben 2-1-re nyert a címvédő, listavezető Internazionale ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szombati rangadóján. A találkozó győztes gólját Luca Toni szerezte. A fővárosiak így egy pontra megközelítették a tabellán a milánói alakulatot. A Palermo Fabrizio Miccoli mesterhármasával győzte le a Bolognát.

Eredmény, Serie A, 31. forduló:
AS Roma - Inter 2-1 (1-0)
Roma:
Júlio Sérgio- Cassetti, Burdisso, Juan, Riise - Perrotta, Pizarro, Ménez (Taddei, 67.), De Rossi (Brighi, 73.) - Toni, Vucinic (Totti, 86.)
Inter: Júlio César - Maicon, Lúcio, Samuel, J. Zanetti - Stankovic (Pandev, 59.), Cambiasso (Quaresma, 77.), Sneijder, Motta (Chivu, 77.) - D. Milito, Eto'o
gól: De Rossi (17.), Toni (72.), illetve Milito (66.)

Az első valamirevaló lövésre 13 percet kellett várni, ám Riise 23 méterről magasan a léc fölé lőtt. A 17. percben egy kapitális kapushibát követően szerzett vezetést az AS Roma. Pizarro beívelését követően Burdisso gyengén fejelt kapura, ráadásul éppen Julio César kezébe, aki azonban borzasztó ügyetlen mozdulttal Samuel lábára ejtette a labdát, De rossi oedig eszmélt, s egy méterről a hálóba lőtt (1-0).

A 29. percben Vucinic lövését blokkolták a védők, de a labda így is veszélyesen vágódott szögletre. Egy perc múlva ismét Pizarro tekerhetett középre egy szabadrúgást, De Rossi ezúttal fejjel veszélyeztetett, de a labda elkerülte a kaput.

A 32. percben Riise szabadrúgása a jobb sarok mellett zúgott el, hat perc múlva Vucinic vállalta a pontrúgást, ezúttal Jólio César védett.

A 42. percben Samuel egyenlíthetett volna, de az ötösön felugorva a lécre fejelte a labdát, majd a tűzijáték végén Lúcio lőtt 16 méterről a jobb kapufa mellé.

A 49. percben Milito lövése a kapufán csattant, a 60. percben Toni fejelt kevéssel a jobb felső sarok mellé.

A 66. percben góllá érett az Inter nyomása: egy hatalmas lest követően Sneijder került lövőhelyzetben, De Rossi blokkolt ugyan, de a labda a holland középpályáshoz került, aki jobbról élesen középre lőtte a labdát, Milito pedig megelőzte Burdissót, s 3 lépésről a kapuba lőtt (1-1).

Hat percig örülhettek a milánói drukkerek, a 72. percben Taddei középre lőtt labdája teljesen üresen találta Tonit, aki 10 méterről kapura fordulva kilőtte a bal alsó sarkot (2-1).

A hajrában mindent elkövetett az egyenlítésért az Inter, de ezúttal a szerencse sem állt a milánóiak mellett: a 95. percben - a mérkőzésen harmadszor - a kapufa mentette meg a Roma kapuját a góltól.

A nap másik mérkőzésén:
Palermo - Bologna 3-1 (2-1)
gól:
Miccoli (10., 43., 79. az másodikat 11-esből), illetve Adaílton (38.

A vasárnapi program:
Chievo - Parma 15.00
Fiorentina - Udinese 15.00
Juventus - Atalanta 15.00
Livorno - Bari 15.00
Napoli - Catania 15.00
Sampdoria - Cagliari 15.00
Siena - Genoa 15.00
AC Milan - Lazio 20.45