Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc
Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal a svéd Sven-Göran Eriksson lesz az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a nyári, dél-afrikai világbajnokságon.

"Újra szövetségi kapitánynak tekinthetjük" - jelentette ki a stockholmi Expressen című lap keddi számában Jacques Anouma, az afrikai ország futballszövetségének elnöke, aki hozzátette, hétvégén Párizsban még néhány részletben meg kell állapodnia a 62 éves szakemberrel.

A 2001 és 2006 között az angol nemzeti együttest irányító szakember a három hónapos munkára 500 ezer eurót kapna, majd a vb után a francia Gerard Gili követné a poszton. A legutóbb az angol negyedosztályban szereplő Notts County gárdájánál sportigazgatóként tevékenykedett Eriksson a vb-n Brazília, Portugália és a Koreai NDK csapatával találkozna.

Március elején arról szóltak a hírek, hogy a Didier Drogba által is favorizált holland Guus Hiddink irányítja majd az Elefántokat, azonban végül nem vállalta a feladatot a jelenleg orosz, a vb után pedig török szakvezetőként dolgozó tréner.

Mindent egy helyen az Eb-ről