Vágólapra másolva!
Pénteken délután a belgrádi Hyatt szállodában ülésezett a Szerb Labdarúgó Szövetség (FSS) végrehajtó bizottsága: a fő téma Radomir Anticnak, a jelenlegi szövetségi kapitánynak a sorsa volt. A szakember szerdáig kapott haladékot, egyelőre maradt tisztségében.

A szerb válogatott legutóbbi mérkőzésén 1-0-s vereséget szenvedett Belgrádban Görögország ellen, s, hogy Antic helyzete még rosszabb legyen, néhány nappal korábban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megerősítette a tréner négy mérkőzésről szóló eltiltását, miután a szerb szövetségi kapitány a világbajnokságon, az Ausztrália elleni 2-1-es vereség után spanyolul mondott néhány keresetlen szót Jorge Larrionda uruguayi játékvezetőnek.

Az igazgató bizottság ülése után Tomislav Karadzic, az FSS elnöke azt nyilatkozta, hogy szerdáig még biztosan Antic lesz a szövetségi kapitány: a következő öt napban az elnök tárgyalásokat folytat majd a kapitánnyal, amelyeknek a központi kérdése a válogatott irányítása a soron következő négy Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A bizottság ülése előtt Milovan Rajevac nem fogadta el a szövetség ajánlatát, így a szerb edző minden bizonnyal a jövőben is, csakúgy, mint a nemrég Dél-Afrikában véget ért világbajnokságon, a ghánai nemzeti együttest irányítja majd.

Nem hivatalos források szerint Rajevacnak havi 45 000 eurós fizetést kínált az FSS, valamint prémiumot is, amely a sikeres Európa-bajnoki selejtező végén járt volna. Ugyanezeket a feltételeket kínálták fel először Anticnak is, aki elsőre nem fogadta el az ajánlatot, ám a legutolsó hírek szerint mégis hajlandó ezek a feltételek mellett a szövetségi kapitányi posztot betölteni.

Szerb lapok szerint a szövetség vezetői több trénert is kiszemeltek már, így felmerült Sinisa Mihajlovic, Dusan Bajevic, Slavoljub Muslin, Ilija Petkovic, Lothar Matthäus és Otto Rehhagel neve is.

Ami biztossá vált pénteken: az U21-es válogatott edzője, Ratomir Dujkovic nem folytathatja munkáját.