Vágólapra másolva!
José Mourinho a Daily Star című angol lapnak nyilatkozva nem kímélte Fabio Capellót, az angol válogatott szövetségi kapitányát. A portugál szerint az olasz edző nem ismeri a saját játékosait és képtelen változtatni az elképzelésein.

A Real Madrid kispadján a spanyol bajnokság szezonnyitójára készülő José Mourinho az angol lapnak nyilatkozva mondta el véleményét Fabio Capellóról, aki, igaz évekkel ezelőtt, de elődje volt a spanyol klubnál.

"A szövetségi kapitány tehet a vb-kudarcról" - jelentette ki Mourinho. "Capello soha nem lesz sikeres az angol válogatottal, mert rendkívül egyoldalú a viszonya a játékosokkal."

Véleményét Mourinho egy madridi példával támasztotta alá, ahol Capello hiába nyert kétszer is bajnokságot, sem a játékosok, sem a szurkolók nem kedvelték meg.

"Kérdezzenek meg bárkit itt a Real Madridnál, meg fogják mondani. Egyszerűen képtelen változtatni. Azzal nem megy semmire egy edző, ha csak üvölt a játékosaival. A futballistáknak arra van szükségük, hogy különlegesnek érezzék magukat."

A portugál tréner szerint Capello legnagyobb hibája, hogy a saját játékosait sem ismeri. "Tiszta sor. Capello semmit nem fog nyerni az angol válogatottal, mert nem ismeri a játékosait, akik félnek tőle, és ezért soha nem fognak érte játszani."

Mourinho amondó, hogy a taktikával is problémák vannak, úgy tűnik, a futballisták nem tudják, mi a feladatuk a pályán, és ez nem az ő hibájuk. "Anglia bajban van, mert a játékosok össze vannak zavarodva a pályán. Ez egyértelműen az edző hibája, márpedig ez hatalmas szégyen."