Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia
Vágólapra másolva!
A korábbi 125-szörös brazil válogatott, Roberto Carlos magyar gyermeke a győri ovifocisok edzéseire jár, írja a Kisalföld internetes kiadása.

Cristofer Roberto da Silva Horváth októberben lesz négyéves, de már focizik, a két évvel idősebbek edzéseit látogatja Győrben. Édesanyja, Horváth Alexandra egy budapesti Formula-1-es futamon találkozott Roberto Carlosszal, a bombaerős lövéseiről ismert világbajnok brazil futballistával, aki legsikeresebb időszakát a Real Madridban töltötte, amellyel a spanyol kupán kívül mindent - bajnokságot., BL-t, európai Szuperkupát, Világkupát - megnyert.

A kapcsolatból született Cristofer, és bár Alexandra már nincs együtt a focistával, a híres apuka interneten tartja a kapcsolatot a családdal.


"Hamarosan Madridba költözünk. Több ok miatt döntöttünk így: nagyon sok barátunk lakik az országban és Cristofer - aki spanyol-magyar állampolgár -, is jobban megtanulhat spanyolul. Beszélgethet majd az édesapjával, akivel gyakrabban is találkozhatunk, mivel sokszor tartózkodik Madridban. Véletlenül alakult így, de Cristofer épp egy olyan iskolába jár majd, amelynek tanulóit a Real Madrid szakemberei figyelik. Imád focizni, de Carlosszal megbeszéltük, nem erőltetjük, hogy futballista legyen. Nyilván ha van hozzá tehetsége, minden támogatást megkap tőlem és az édesapjától, de elsősorban azt szeretnénk, hogy egészséges, sportot szerető gyerek legyen. Nagy rajtunk a felelősség, hiszen az édesapja hírneve amekkora előny, akkora hátrány is lehet" - mondta az édesanya.


Cristofer egyébként igazi sportcsaládba született, nagyapja, Horváth József 150-szeres válogatott kézilabdakapus, nagynénje, Horváth Roxána korosztályos válogatott volt kézilabdában, akinek férje, Bognár Zsolt a Győr és az FTC játékosaként is futballozott az élvonalban, legutóbb Diósgyőrben szerepelt.

Mindent egy helyen az Eb-ről