Vágólapra másolva!
A Bild és a Kicker egybehangzó információi szerint pénteken kora délután hivatalosan is Felix Magath kerül a Wolfsburg labdarúgó-csapatának élére. A szakembert néhány napja menesztette a Schalke, ez kapóra jött a Wolfsburgnak, amellyel 2009-ben bajnokságot nyert.

Nagyon megörült a Wolfsburg vezetősége Felix Magath gelsenkircheni menesztésének, a Schalke kirúgott edzője ugyanis két nap alatt új munkát kapott egykori csapatától.

A szakembert a Bild és s Kicker szerint péntek kora délután, sajtótájékoztatón mutatják be a wolfsburgi vezetők, feladata pedig rendkívül nehéz lesz, hiszen a csapat 26 forduló után az utolsó előtti, kieső helyen áll a német bajnokságban.

Magath 2007 és 2009 között már dolgozott Wolfsburgban, és a 2008-2009-es szezonban, a klub történetében először bajnoki címhez segítette a Farkasokat.

Azóta azonban semmi sem sikerül, a klub 14 hónap alatt már ötödik edzőjét fogyasztja. Az idei szezont Steve McLaren vezetőedzővel kezdte, őt február 7-én rúgták ki, utódja segítője, a világbajnok Pierre Littbarski lett, őt váltja majd Magath.

A klubvezetés ráadásul meneszti az eddigi menedzsert, Dieter Hoenesst is, azaz Magath kettős funkcióban tér vissza egykori sikerei színhelyére.

A Wolfsburg a Bundesliga 27. fordulójának vasárnapi játéknapján Stuttgartban lép pályára.