Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgócsapatok edzőinek egyöntetű véleménye az, hogy a válogatott nagyszerűen helytállt kedd este, a hollandok ellen idegenben megvívott Európa-bajnoki selejtezőn.

Mezey György, a bajnokságban listavezető Videoton FC szakvezetője, korábbi szövetségi kapitány - akinek vezetésével 1986-ban, eddig utoljára szerepelt vb-n Magyarország - a Vidi.hu-nak azt mondta, a válogatott jól játszott az 5-3-as holland sikerrel zárult amszterdami mérkőzésen. "A válogatottnak ez az igazi arca és nem az, amit pénteken a Puskás Stadionban mutatott" - fogalmazott az edzőképzés hazai irányítója, aki az első meccs után elfogadhatatlannak nevezte a csapat teljesítményét, és kijelentette, hogy néhány játékosnak "nagyobb a füstje, mint a lángja". Mezey ezúttal név szerint is kiemelt pár futballistát: "Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Gera Zoltán és Rudolf Gergely, de a többiek, így Lázár Pál is megfeleltek. A jövő feladata, hogy mindig ezt az arcélű válogatottat küldjék pályára a szakvezetők."

Az NB I-es tabellán jelenleg negyedik, a Magyar Kupában és a Ligakupában is érdekelt Zalaegerszeget irányító Csank János szerint bár gyengén kezdett a magyar csapat, mégis rászolgált volna a döntetlenre. "A hollandok több szerencsés gólt is szereztek, gondolok itt Wesley Sneijder találatára, amikor Vadócz Krisztiánról pattant elé a labda, ráadásul Van Nistelrooy lövése is irányt változtatott egy védőn" - mondta a korábbi szövetségi kapitány. "Összességében jól helytállt a válogatottunk, az Amszterdamban mutatott teljesítményre lehet építkezni a jövőben."

Prukner László, a tabellán második Ferencváros vezetőedzője az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, kedd este egészen más mentalitású válogatott játszott, mint a múlt pénteken 4-0-ra elveszített hazai összecsapáson. "Úgy gondolom, hogy a kedden este látott hozzáállásból lehet meríteni a jövőben. A csapat minden tagja végig összpontosított, odaadóan futballozott, és ezzel a bátor játékkal méltó partnerei voltunk a világbajnoki ezüstérmes hollandoknak. Ezt a felfogást kell erősíteni, mert a nemzetközi porondon csak hasonlóan pozitív mentalitással lehet eredményeket elérni."

A korábbi tizenegyszeres válogatott, jelenleg a Győri ETO csapatát edző Csertői Aurél az MTI megkeresésére a magyarok által mutatott bátor futballt és a támadójátékot emelte ki. "Egységesen, jól védekeztünk, bátran fociztunk, az előre játékunk pedig kimondottan tetszett" - mondta a 45 éves szakvezető. "A csapat védekezését ennél is hatékonyabbá kell tenni, és akkor még eredményesebbek lehetünk. Mindehhez megvannak a megfelelő játékosaink, szerintem jó csapatunk lesz."

Aczél Zoltán - aki a holland Erwin Koeman, az előző szövetségi kapitány segítője volt a magyar válogatottnál - azt mondta, hogy a kedd esti volt az utóbbi idők legjobb idegenbeli teljesítménye az együttestől. "A hazai vereség után nem zuhant össze a csapat, bizonyította, hogy van benne erő" - nyilatkozta a Szombathelyi Haladás trénere. "A válogatott mentálisan tökéletes állapotban lépett pályára Hollandiában, és taktikai szempontból is majdnem hibátlanul teljesített. Szűk védekezésből, agresszív labdaszerzésekből gyors támadásokat vezettünk. Abban biztos vagyok, hogy jelen pillanatban egy fiatal, tehetséges, és ami a legfontosabb, fejlődőképes csapatunk van, amely ha továbbmegy a megkezdett úton, akkor még sok örömet szerezhet a szurkolóknak. Az amszterdami teljesítményre lehet építeni, ez a meccs erőt adhat az Eb-selejtezők folytatására."

Sisa Tibor, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője "dicséretes teljesítménynek" nevezte a három rúgott gólt. "Kár, hogy többet kaptunk, mint ahányat szereztünk. A kedd este látottak alapján azt mondom, hogy a pénteki, budapesti mérkőzésen túl könnyen adtuk oda nekik a három pontot."