Vágólapra másolva!
Priskin Tamást kölcsönvette a Swansea City, amely a feljutásért küzd az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban - írja a walesi klub honlapja. Az Ispwich csatára a csütörtök 18 órás határidő lejárta előtt nem sokkal váltott klubot.

A magyar válogatottban a hollandok elleni Eb-selejtezőre készülő csatárt az a walesi csapat vette kölcsön, amely harmadik helyen áll a Championshipben, és csupán egy pont választja el a feljutást érő helyen álló Norwichtól.

A Swansea menedzsere, Brendan Rodgers a 2008/2009-es idényben Priskin edzője volt a Watfordnál, keze alatt a magyar támadó tizennégy gólt szerzett.

"Már a szezon előtt szerettem volna leigazolni Tamást, de csak most vált elérhetővé. A Watfordban szenzációsan játszott, érkezésével egy újabb veszélyes támadóval erősödtünk. Ő az a játékos, aki góljaival fontos pontokat szerezhet nekünk a hátralévő fordulókban" - mondta Rodgers.

A bajnokságban a 15. helyen álló Ipswich Townban az idén hét gólt szerző Priskin a kölcsönszerződés értelmében nem játszhat a két csapat április huszonötödiki mérkőzésén.

A Swansea nemrégiben már megerősítette a támadósorát, a Chelsea-től kölcsönvett olasz Fabio Borini két góllal debütált a Nottingham ellen 3-2-re megnyert meccsen.