Vágólapra másolva!
Angel Angelov után újabb bolgár játékvezető kapott eltiltást. A helyi labdarúgó-szövetség döntése értelmében Nikolaj Jordanov két hónapig nem vezethet mérkőzést, miután a bajnok Litex Lovecs által a Pirin Blagoevgrad ellen 2-1-re megnyert bajnokin sok hibát követett el.

Jordanovot a találkozó után mindkét csapat bírálta, de elsősorban a Pirin csapatának volt oka dühöngeni. A játékvezető ugyanis nem állította ki a Litex brazil szélsőjét, Doka Madureirát, aki lefejelte Anton Kosztadinovot.

Később Doka szerezte a bajnokcsapat egyenlítő gólját, és a győztes találatnál ő adta a gólpasszt a szenegáli Pape Dioufnak.

"Ez a büntetés inkább csak szimbolikus, az ilyen bírókat életük végéig el kellene tiltani" - nyilatkozta a Pirin ügyvezetője, Emil Nakov.

2008-ban Jordanovot egyszer már eltiltották négy mérkőzésre, miután úgy vélték, túl sok hibát követett el a CSZKA Szófia rovására, a fővárosi csapat az ő ténykedésének köszönhetően 33 mérkőzéses veretlenségi sorozatát bukta el.


A 2010-11-es szezonban Jordanov a második bolgár játékvezető, aki eltiltást kapott, november végén Angel Angelovra szabtak ki nyárig tartó büntetést.