Vágólapra másolva!
Az MTK NB I-es labdarúgócsapatának kapusa, Hegedűs Lajos tagadta a Nemzeti Sport hétfői cikkében megjelenteket, miszerint Szolnok legyőzése után kiköpött volna saját szurkolói felé. A kapus azt sem ismerte el, hogy az esetről beszámoló újságnak nyilatkozva megerősítette és megindokolta tettét.

Az NB I szombati kiesési rangadóján az MTK hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a sereghajtó Szolnokot, ám a Nemzeti Sport információi szerint nem volt felhőtlen a fővárosi csapat ünneplése.

A napilap hétfői száma arról számolt be, hogy a hazaiak kapuját védő Hegedűs Lajos a lefújás után dühösen kiköpött a saját szurkolói felé, majd elismerte és meg is indokolta tettét a meccs utáni nyilatkozatban. "Nehezen viseltem, hogy ilyen kiélezett találkozó végén, amikor nagy küzdelemben sikerült győznünk, nem tapsolták meg a csapatot. Igen, ekkor köptem a szurkolók felé" - idézte a kapust a Nemzeti Sport.

A játékos az MTK honlapján hétfőn délben egészen máshogy nyilatkozott az ügyről. "Szeretném leszögezni, hogy nem köptem a szurkolók felé, és ezt követően természetesen nem is nyilatkoztam olyat, hogy ezt tettem" - reagált Hegedűs. "Annyit mondtam, hogy lehet, hogy ideges voltam a meccs végén a szurkolók miatt, de én a továbbiakban ezzel nem szeretnék foglalkozni."

"A vasárnapi családi napon is ott voltam, az egyik szurkolói csapatban védtem, és a drukkerek jöttek oda hozzám, biztattak, és hangsúlyozták, hogy a kritikus hangok a szombati meccsen nem nekem szóltak. Tizenkét éve vagyok az MTK-nál, sokat jelent nekem ez a klub, nagyon örülök, hogy végre lehetőséget kaptam. Arra szeretnék koncentrálni, hogy éljek ezzel az eséllyel, és velem együtt sikeres legyen a csapat" - folytatta a kapus.

Hegedűs egy másik botrányos ügy miatt kapott lehetőséget az MTK-ban. Egy héttel ezelőtt az együttest irányító Garami József már a 34. percben lecserélte az együttes első számú kapusát, Szatmári Zoltánt, miután a DVSC két távoli lövéséből is gól született. A lecserélt játékos éles kritikával illette társait, és nem ült le a kispadra. "A csapat ugyanazt a kisded játékot játssza, mint a Vasas ellen, és ebben nekem csak a statisztaszerep jutott. Sajnálom, és elnézést kérek a szurkolóinktól, hogy miattam tartunk ott, ahol" - nyilatkozta a pálya mellett Szatmári a Duna Televíziónak.