Vágólapra másolva!

Hat csapattal kevesebb a Tolna megyei futballbajnokságokban

Hat csapattal kevesebb szerepel az augusztus végén rajtoló Tolna megyei labdarúgó-bajnokságokban; az egyesületek pénzügyi problémák miatt nem neveztek.

A megyei másodosztályban a Tolnanémedi KSC és a Pincehely NSK, a harmadosztályban pedig a Harc PSE nem adta le nevezését - erősítette meg a Tolnai Népújság hétfői információját az MTI-nek Karszt József, a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség versenybizottságának elnöke.

Hozzátette, a visszalépés oka az volt, hogy Tolnanémediben nem kapott az egyesület önkormányzati támogatást, Harcon feloszlatta magát a képviselő-testület, és a Harc PSE a bizonytalan jövő miatt nem indult a bajnokságban, Pincehelyen pedig "régóta gyengélkedik az egyesület".

"Három további csapat, a Nagydorog KSE, a Váralja SE és a Dunaföldvár STE az előző kiírásban lépett vissza. Utóbbi egyesült a Dunaföldvár FC-vel, Váralja kis településként nem tudta vállalni a másodosztályú bajnokságot, míg a nagyobb lélekszámú Nagydorog számos jó képességű utánpótlás-játékos ellenére lépett vissza a bajnokságtól" - mondta Karszt József.

A bizottsági elnök megjegyezte: a legtöbbször az utánpótlás csapatok kiállítása jelent problémát a kistelepüléseken, mert azokban a falvakban, ahol nincs iskola, nehezen tudnak eleget tenni az előírásoknak. A megyei I. osztályban U19-es és U16-os, a II. osztályban U19-es csapatot kell kiállítani, míg a III. osztályban nincs ilyen kötelezettség.

A megyei I. osztályú bajnokság az utánpótlás hiánya miatt az eddigi tizenhárommal szemben csak tíz csapattal indul: a két megyei II. osztályú bajnokságot megnyert Bátaapáti SE és a Kisdorogi FC sem vállalta a két utánpótláscsapatot, és a második helyezettek - a Gyönk KSE és a Dunaszentgyörgy SE - is hasonlóan döntöttek.

Szilágyi Dezső, a TMLSZ igazgatóságának munkatársa arról számolt be, hogy két év alatt öttel csökkent a megyében működő labdarúgó-egyesületek száma, jelenleg - a nemzeti bajnokságokban szereplő, illetve a csak utánpótláscsapatokat nevelő egyesületek mellett - 59 egyesület működik.