Vágólapra másolva!
Kölcsönadta válogatott kerettag kapusát, David Stockdale-t a másodosztályú Ipswich Town labdarúgócsapatának a Fulham, így megnyílt az út Somogyi Csaba előtt, hogy ő legyen Mark Schwarzer első számú tartalékja. Stockdale viszont így egy éven át Fülöp Márton riválisa lesz.

Télen még csak próbálkozott az Ajaxnál, nyáron azonban már szerződtette a Fulham labdarúgócsapata az NB II-es REAC kapusát, Somogyi Csabát.

A 26 éves kapus három hete az [origo]-nak úgy nyilatkozott, Schwarzer nagyon jó, de úgy érzi, többi vetélytársánál jobb. "Ha leigazoltak, gondolom, nem negyedik számú kapusként számolnak velem. Majd az idő eldönti, hogy alakul a sorsom" - tette hozzá.

A magyar játékos helyzete sokat javult, kedden ugyanis a Fulham bejelentette, válogatott kerettag kapusát, David Stockdale-t egy évre kölcsönadja a Championshipben szereplő Ipswichnek. Annak a másodosztályú csapatnak, amelynek egyik kapusa a magyar válogatott Fülöp Márton.

Somogyi előtt így megnyílt a kispad felé vezető út, Schwarzert egyelőre biztosan nem szorítja ki a Fulham kezdő tizenegyéből.

Stockdale 2008 óta a Fulham kapusa, a klub korábban a Rotherham Unitednek, a Leicester Citynek és a Plymouthnak is kikölcsönözte. Tavaly a sérült Schwarzer helyetteseként tíz mérkőzésen védhetett a londoni együttesben, teljesítménye miatt Fabio Capello kapitány kétszer is meghívta az angol nemzeti csapat bő keretébe is.