Vágólapra másolva!
Hétfő este 9 órakor doppingbotrányba keveredett Premier League-játékosok neveit hozza nyilvánosságra a Channel 4 brit televíziós csatorna, amely Dispatches című műsorában saját nyomozása eredményeként tárja fel az elmúlt évek eltitkolt eseteit.

A Daily Mail és a Sun megszellőztette a műsor tartalmát, a két lap szerint a televíziós műsorban tucatnyi sztár nevét fedik fel a szerkesztők. Olyan játékosokét, akik szervezetében kokaint vagy kannabiszt találtak a doppingvizsgálatok során, ám az angol szövetség (FA), illetve a játékosok klubjai eltitkolták az eseteket.

A szerkesztők állítják, találtak bizonyítékot arra, hogy három korábbi angol válogatott és egy skót sztárjátékos is túl magas tesztoszteronszinttel bukott meg, de az illetékesek elsikálták az ügyeket.

Akad olyan Premier League-sztár is, aki Angliában megbukott egy drogteszten, ám ezt eltitkolva később klubja fontmilliókért eladta külföldre, anélkül, hogy az "apróbb botlásról" értesítették volna a vevőt.

A műsor szerkesztői szerint 2007 áprilisa és 2010 augusztusa között 240 olyan sikertelen doppingellenőrzés történt, amikor a tesztelők hiába érkeztek bejelentés nélkül az edzőpályára, nem találtak ott senkit.

Rio Ferdinand esete teljesen más volt 2003-ban: a Manchester United védője ugyan értesítették arról, mikor kell megjelennie, ám nem ment el a doppingellenőrzésre, ezért 50 ezer font befizetése mellett nyolc hónapig nem léphetett pályára.