Vágólapra másolva!
Kétgólos győzelemmel kezdte a Regionális Bajnokságot a Róth Antal vezette U20-as válogatott a favoritnak számító Szerbia ellen. Tomislav Sivic, a Kecskemét szerb edzője imponálónak találta a magyarok győzelmét, a meccs egyik legjobbja, Kovács István a spicces lövésének örül.

"Nem emlékszem rá, hogy magyar válogatott ilyen magabiztosan vert volna egy szerb csapatot" - nyilatkozta a Magyar Kupa-győztes edző az MLSZ.hu-nak. "Kiemelten követem a magyar-szerb meccseket, nem emlékszem ilyen fölényes sikerre az utóbbi tíz évben. Ez az eredmény, a megérdemelt győzelem akkor is imponáló, ha a vendégek esetleg nem a legerősebb csapatukkal jöttek. Egy-két magyar fiú játéka nagyon tetszik, Kovács Istvánt például szívesen elfogadnám a csapatomba, mondjuk néhány idegenlégiósom helyett."

A Haladás játékosa a védelem tengelyében szerepelt, ő szerezte az első gólt és a szövetség honlapja szerint keménységben is felvette a versenyt a délszláv játékosokkal.

"Róth Antal elsősorban a védekezésünkön finomított, ennek köszönhetően nem sok helyzet adódott a szerbek előtt, mi viszont megvalósítottuk a kért taktikát, és éltünk a lehetőségeinkkel. Örülök, hogy bement a spicces lövésem" - mondta Kovács.

Az U20-as regionális torna további programja:
2011. október 11.: Magyarország - Szlovénia
2011. november 02.: Horvátország - Magyarország
2012. március 21.: Szerbia - Magyarország
2012. április 18. vagy május 01.: Szlovénia - Magyarország
2012. május 15.: Magyarország - Horvátország