Vágólapra másolva!
A német SID hírügynökség információja szerint az európai bundabotrány vádiratában több mérkőzés mellett a Debrecen-Fiorentina Bajnokok Ligája-találkozó is szerepel. A hírt a bochumi bíróság szóvivője megerősítette.

Hivatalosan is elérte a Bajnokok Ligáját az európai labdarúgás bundabotránya. A német SID hírügynökség információja szerint az Ante Sapina és Marijo Cvrtak által működtetett bűnszövetkezet 47 mérkőzést manipulált, köztük a 2009. október 20-i Debrecen-Fiorentina összecsapást is.

"Szlovén és svájci bajnokik mellett a Liechtenstein-Finnország vb-selejtező, egy svájci U21-es válogatott mérkőzés, illetve a Debrecen-Fiorentina BL-összecsapás is érintett" - nyilatkozta az Abendblattnak a bochumi bíróság szóvivője, Volker Talarowski.

A BL-ben eddig még csak ebben az egy esetben merült fel bundagyanú. A hátvéd Mészáros Norbertet 18 hónapra, 2011 végéig, a kapus Vukasin Poleksicet pedig két évre, 2012. június 30-ig tiltotta el június 24-én az UEFA fegyelmi bizottsága, miután a testület szerint nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni.