Vágólapra másolva!
Az éllovas Debrecen eredményes támadójátékkal öt góllal verte hazai pályán a Diósgyőrt a labdarúgó NB I 11. fordulójának vasárnapi játéknapján, így egyetlen veretlen csapatként újra az élen áll.

NB I, 11. forduló:
DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK 5-0 (3-0)
Debrecen, 10 000 néző
Vezette: Iványi
DVSC: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut - Bódi, Varga J., Bouadla (Yannick 67.), Szakály P. (Dombi 73.) - Kulcsár, Coulibaly (Nikolic 62.)
Diósgyőr: Farkas B. - Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér - Abdouraman - Gallardo (Arze 58.), Lippai (George 71.), Luque - Tisza, Seydi (Carreno a szünetben)
gól: Bódi (22.), Coulibaly (23., 40.), Nikolic (65.), Kulcsár (66.)
sárga lap: Abdouraman (89.)

Remek hangulatban kezdődött a keleti rangadó, amelyen a hazaiak nagy helyzeteket puskáztak el az első tíz percben. A kezdeti debreceni nyomás után kiegyenlítettebbé vált a játék, a Diósgyőr rövid ideig egyenrangú partnere volt a veretlen listavezetőnek, a folytatásban azonban Coulibalyék háromszor is betaláltak és megérdemelt előnnyel vonulhattak az öltözőbe a szünetre.

Forrás: MTI/ Czeglédi Zsolt

A második játékrészben tovább növelte előnyét a Debrecen, és igazi örömjátékot bemutatva, idei legjobb produkciójával ütötte ki a borsodiakat. A sok helyzetet, valamint látványos játékot hozó összecsapáson sportszerű küzdelmet láthattak a nézők.

A győzelemmel a Loki 9 győzelem mellett 2 döntetlennel 29 pontos, és visszavette vezetést a 28 pontos Győrtől. A meccs után Kondás Elemér már a Győr elleni rangadót említette, ami a válogatott meccsek szünete után két hét múlva következik Debrecenben. "Remekül játszottunk, szép gólokat lőttünk, az eredmény önmagáért beszél. Már a következő meccsre koncentrálunk, legközelebb a Ligakupában játszunk, majd a Győr következik" - mondta a vezetőedző az m1-nek.

"Ma jobb volt a Debrecen, sokkal jobb ritmusban futballoztak, rengeteg hibára kényszerítettek minket" - ismerte el a vendégeket irányító Benczés Miklós. "Hiányzott a szenvedély a csapatból, ami a közönségben megvolt. Fel kell pattannunk a földről, kaptunk egy mélyütést, de a szünet után jön a Pécs elleni meccs."