Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is szinte az összes párharc eldőlt a negyeddöntő első mérkőzésein, és a két labdarúgó kupasorozatban nyújtott teljesítmény alapján öten is bekerültek álomcsapatunkba. Ott van a gárdában az a Phil Neville is, aki közel három év után szerzett ismét gólt.

Kapus:

Edwin van der Sar (holland, Manchester United): a veterán kapus a hét végi, Fulham elleni bajnokit kihagyta, de a Bajnokok Ligájában a Chelsea ellen megmutatta, hogy nagyon nehéz lesz őt pótolni. Fernando Torres fejesénél olyan bravúrt produkált, amire csak nagyon kevesen képesek.

Hátvédek:

Daniel Alves (brazil, FC Barcelona): a katalán sztárcsapat már az első meccsen eldöntötte a továbbjutás kérdését a Sahtar Doneck ellen, és az 5-1-es diadal egyik hőse a brazil jobbhátvéd volt. Alves szokásához híven rengeteget zárkózott fel a támadásokkal, és a gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott.

James Collins (walesi, Aston Villa): a birminghami klub a kiesés ellen küzd a Premier League-ben, és a hét végén nagyon fontos győzelmet aratott a Newcastle United ellen. A három pontot érő találatot a középhátvéd Collins fejelte, aki nagy közönségkedvencnek számít a Villa Parkban.

Lopo (spanyol, Deportivo): a galíciaiak egy félidőn keresztül emberhátrányban játszottak a Málaga elleni kiesési rangadón, azonban remek védekezéssel megúszták kapott gól nélkül. A Depor hátsó alakzatából különösen Lopo emelkedett ki, aki csapatkapitányhoz méltóan igazi vezéregyéniségnek bizonyult.

Filipe (brazil, Atlético Madrid): az Európa Liga-címvédője ebben a szezonban teljesen kiszámíthatatlanul szerepel, de a hét végén a jobbik oldalát mutatta a drukkereinek. A Real Sociedad ellen 3-0-ra nyert a csapat, és az első találatot a brazil balbekk, Filipe szerezte, aki a nyáron nagy reményekkel igazoltak.

Középpályások:

Marco Reus (német, Mönchengladbach): a fiatal német futballistagenerációból Reust az egyik legtehetségesebbnek tartják, és több sztárklub is kiszemelte. A megfigyelők a hét végén csupa jót írhattak fel róla, hiszen kétszer is eredményes volt a Köln ellen, és még egy gólpasszt is adott.

Jurado (spanyol, Schalke 04): valószínűleg az idény legváratlanabb eredménye született Milánóban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, amikor a gelsenkircheni csapat 5-2-re legyőzte a címvédő Intert. A spanyol középpályás teljesítményét ezen a meccsen a Kicker 1,5-es osztályzattal jutalmazta, ráadásul Jurado a hét végi bajnokin győztes gólt ért el.

Phil Neville (angol, Everton): a rutinos középpályás nem a góljairól híres, a hét végén azonban sikerült betalálnia a Wolverhampton Wanderers ellen. Az Everton 3-0-ra nyert, és ezzel feljött a hetedik helyre, de az igazi szenzációt Neville gólja jelentette, a veterán játékos ezt megelőzően utoljára közel három éve volt eredményes.

Juan Mata (spanyol, Valencia): A Primera División hét végi rangadóját a Valencia és a Villarreal vívta, de a találkozó a várakozásokkal ellentétben egyoldalúan alakult. A hazaiak gólzáporos győzelmet arattak, és különösen a balszélső Mata volt elemében, aki két gólt is szerzett.

Csatárok:

Emmanuel Adebayor (togói, Real Madrid): amikor januárban kölcsönvették Adebayort a Manchester Citytől, akkor sokan kétségbe vonták, hogy megszerzése jó húzás volt. José Mourinhónak azonban megint igaza volt: a csatár a Tottenham Hotspur elleni BL-negyeddöntőn két találatot is szerzett.

Radamel Falcao García (kolumbiai, Porto): a Porto ebben a szezonban megállíthatatlannak tűnik. A bajnokságot már megnyerte, az Európa Ligában pedig jó úton halad a legjobb négy közé: a negyeddöntőben 5-1-re verte a CSZKA Moszkvát, és Falcao mesterhármassal vette ki a részét a diadalbó, majd a hét végén a Portimonense ellen is betalált.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről