Vágólapra másolva!
Komoly dulakodásba torkollt a Manchester City és a Manchester United szombati elődöntője a FA-kupában. A City 1-0-s győzelmével végződő meccs utáni percekben Rio Ferdinand előbb Mario Balotellinek, majd David Plattnek is nekitámadt. A hírek szerint a MU védője a City csatárának provokációjától akadt ki.

Az esetről beszámoló Daily Mail internetes oldala szerint az utóbbi időben egyre sűrűbb botrányokkal jelentkező Balotelli a találkozó végén előbb odarohant a MU vesztes játékosai közé ünnepelni, majd rákacsintott Ferdinandra.

A találkozóról készült összefoglaló tanúsága szerint Ferdinand üldözőbe vette Balotellit, akinek Roberto Mancini, a City menedzsere, és David Platt másodedző sietett a segítségére. Kisebb dulakodás után Ferdinand alaposan megfenyegette a sokszoros válogatott Plattet, majd dühösen bevonult az öltözőbe.

A Daily Mail által közölt képek alapján az incidensbe más játékosok is belekeveredtek mindkét együttesből. A lap szerint az angol szövetség nem fog szó nélkül elmenni a történtek mellett.

Roberto Mancini érdekesen kommentálta olasz játékosa újabb kihágását. "Nem láttam, hogyan kezdődött, de az emberek hajlamosak mindent Balotellire fogni. Jövő héten akár be is börtönöztethetjük, ha gondolják."