Vágólapra másolva!
Hiába szeretett volna távozni a belga bajnokságból Juhász Roland, a magyar válogatott védőjének egyelőre maradnia kell az Anderlechtnél. A Rangers megadta volna a belga klubnak, amit a játékosért kért, de az üzlet nem a pénzen múlt. Juhász menedzsere, Filipovics Vladan az [origo]-nak elárulta: megpróbálja még a nyáron más klubhoz vinni a hátvédet.

Zátonyra futott az Anderlecht és a Rangers hosszas egyeztetése Juhász Ronaldról. A magyar válogatott védő úgy érezte, hat év után új impulzusokra van szüksége, ezért más bajnokságba igazolna.

Juhász menedzsere, Filipovics Vladan elcsigázott hangon számolt be a tárgyalások hajrájáról az [origo]-nak: "Egy éve, a szerződéshosszabbításkor megállapodtunk, hogy idén nyáron Roland egy bizonyos összegért elhagyhatja a klubot. A Rangers meg is adta volna ezt az összeget, ezért óriási csalódás, hogy a belga klub mégsem engedi el."

Filipovics elmondta: a tárgyalások során az Anderlecht néha napokon át nem válaszolt sem az ő telefonjaira, sem a Rangers hívásaira. "Ez abszolút nem volt korrekt, nem szokás ilyesmit csinálni egy európai klubnál. Az utolsó ajánlatnál már csak pár százezer eurón múlt az üzlet, ami nevetséges. Egyszerűen nem akarták eladni a játékost" - magyarázta a menedzser.

Kérdés, mennyire van értelme megtartania a klubnak egy távozni akaró játékost? Az ügynök szerint nem nagyon: "Hát ez a lényeg. Roland mindig profiként viselkedett, a múlt héten, a Mechelen elleni meccsen is az ő nevét énekelték a lelátón, de lehet, hogy ezúttal akkor járt volna jobban, ha nem ilyen profi. Néha azokat a játékosokat engedi el egy klub, akik folyton nyavalyognak, hogy nem érzik jól magukat. Roland sosem panaszkodott, sokáig sérülten játszott, volt, amikor agyrázkódással is pályán maradt, és már hat éve szolgálja a klubot."

Filipovics elmondta: beszélt Juhásszal, aki nagyon csalódottan vette tudomásul a történteket. A menedzser ugyanakkor még nem vett tudomásul mindent, mint mondta, az átigazolási időszak augusztus 31-ig tart, addig dolgozik a játékosa ügyén.

"Most is látszott, hogy nem rajtunk múlik az üzlet, de még így sem biztos, hogy Roland az Anderlechtben marad. Egyelőre azonban nincs más csapat a radaron. Néha előfordul, hogy három-négy csapattal is tárgyalunk egyszerre, de most csak a Rangersszel álltunk kapcsolatban, ebből is látszik, milyen komolyak voltak a szándékaink" - magyarázta Filipovics. Juhászt még három évig köti a szerződése a belga együtteshez.