Vágólapra másolva!
Megerősített kerettel vágott neki hétfőn a felkészülésnek a labdarúgó NB I-ben a tizedik helyen álló Újpest FC, amelyben többek között már a Debrecentől érkezett Fodor Marcell is ott volt az első edzésen.

Roderick Duchatelet klubelnök a csapat évadnyitó sajtótájékoztatóján számolt be hivatalosan a keretben történt változásokról, így a szerb Nikon El Maestro Jevtic és a belga Nikolas Proesmans érkezéséről.

A belga tulajdonos elsősorban a nyugodt körülmények megteremtését, illetve a biztos bennmaradást nevezte fő célnak a tavaszi szezonra, valamint azt, hogy a kupában minél messzebb jusson az együttes, melynek a gerincét alkotó futballistáival - többek között Balajcza Szabolccsal, Vermes Krisztiánnal és Barczi Dáviddal - hosszú távú szerződést írtak alá a közelmúltban.

Duchatelet hangsúlyozta, hogy hosszú távon tervez a csapatnál, ezt bizonyítják az új megállapodások, valamint azt is megemlítette, hogy a téli átigazolási szezonban még történhetnek egyéb változások is a csapatnál. Jelenleg egy finn csatár, Aleksandr Kokko szerepel próbajátékon a lila-fehéreknél.

Zoran Spisljak vezetőedző elmondta, örül az érkező játékosoknak, mint ahogy az új pályaedző, a belga Marc Leliévre csatlakozásának is. A csapat előtt álló időszakkal kapcsolatban az emelte ki, hogy Újpesten, majd Telkiben fognak készülni, és elutaznak egy törökországi edzőtáborozásra is.

Az Újpest március 3-án a Siófok ellen otthon kezdi a tavaszt.