Vágólapra másolva!
A Barcelonától a péntek esti, Bilbao elleni kupadöntő után távozó Josep Guardiola pihenéssel töltené a következő pár hónapot, de azért nyitva hagyott egy kiskaput, és meghallgatja az iránta érdeklődő klubokat.

Guardiola egy hónapja jelentette be, hogy négy, sikerekkel teli szezon után elhagyja a Barcelonát, amelyet a péntek esti, Athletic Bilbao elleni kupadöntőben irányít utoljára.

Mióta kiderült, hogy Guardiola nem marad a Barcánál, több csapattal is összehozták, a Liverpool, a Chelsea és az Inter is felmerült a lapokban, mint a lehetséges következő állomáshely.

"Örülök, ha megkeresésekről hallok , de a következő pár hónapban nem szeretnék edzősködni, fel kell töltődnöm. Pihenni fogok és várni, aztán ha készen állok, és ha egy csapat engem akar, és elcsábít, akkor visszatérek a kispadra" - mondta Guardiola, aki a szavaiból ítélve nem akar túl sokáig kimaradni a körforgásból.

A távozó edzőt utódjáról, az eddigi pályaedző Tito Vilanováról is kérdezték, akiről azt mondta, biztosan meg fog birkózni a nagy feladattal, és nem tart attól, hogy a Barca visszahívja majd őt pár hónap elteltével.

"Novemberben Andoni Zubizarreta sportigazgatóval vacsoráztam, aki megkérdezte, Tito képes lesz-e átvenni a csapatot a távozásom után. Erre én azt feleltem, megvan benne minden, ami alkalmassá teszi, hogy a Barcelonát irányítsa, abban, hogy öt év alatt ilyen edzővé váltam, Titónak is szerepe van, sokat segített.