Vágólapra másolva!
Tizenhat év után visszatérhet a Kaposvár labdarúgócsapatába Waltner Róbert, a hatszoros válogatott csatár legutóbb az osztrák Mattersburg csapatát erősítette.

Hétfőn Prukner László vezetésével elkezdte a felkészülést a Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapata a 2012/2013-as szezonra.

A Sonline.hu információja szerint az együttessel készül Waltner Róbert is, aki Mattersburgból tért vissza a somogyi megyeszékhelyre.

"Lejárt a szerződésem Ausztriában és hazaköltöztem" - nyilatkozta Waltner. "Edzésben szeretnék maradni, ám még nem tudom, hol folytatom a pályafutásomat. Olyan állapotban akarok lenni, hogy ne valljak szégyent, amikor elkezdődik a bajnokság. Beszéltünk róla, hogy Kaposváron folytatom, ha meg tudunk egyezni, örömmel jönnék vissza. Prukner László szavai szimpatikusak voltak, meglátjuk, mi lesz, én örülnék neki, ha itt folytathatnám."

Waltner Kaposváron kezdte pályafutását, 1995-96-ban 15 mérkőzésen hatszor volt eredményes. Ezt követően megfordult a Videoton, az Újpest, a ZTE, az argentin boca Juniors, a ciprusi Anorthosis, a Vasas, az Egyesült Arab Emírségekbeli ad-Dáfra csapataiban, legutóbb az osztrák Mattersburgban játszott, amelyet 2009 óta erősített.

2001-2002-ben magyar bajnok lett a Zalaegerszeggel. a 2007-a2008-as szezonban pedig 22 mérkőzésen szerzett 18 találatával magyar gólkirály lett.