Vágólapra másolva!
Paulo Sousa a Videoton ritmusváltásait és önbizalmát dicsérte a pozsonyi EL-selejtezőn elért 1-1-es döntetlen után. A Slovan Bratislavát irányító Wladimir Weiss szerint a visszavágón már a fehérváriakon lesz a nyomás.

Bombagóllal rontotta el a Videoton a Slovan örömét

Bár csapata döntetlent játszott, a Videotont irányító Paulo Sousa előnyről beszélt a pozsonyi EL-selejtező után. "Sikerült előnyt szereznünk, még ha csak nagyon kicsikét is. A csapat nagyon éretten játszott, a fiúk pontosan tudták, hogy mikor kell felpörgetni a játékot, és mikor kell a labdatartásra koncentrálni. Óriási önbizalommal játszottunk, ami szintén fontos tényező volt" - idézte az edzőt a Videoton honlapja.

A portugál szakember a magyar szurkolók koreográfiájára is kitért. "Hatalmas köszönet jár a szurkolóinknak, akik az esetleges veszélyes körülményeket is figyelmen kívül hagyva rendkívül sokan jöttek el Pozsonyba nekünk szurkolni, ráadásul igen színvonalas koreográfiával készültek, és az első perctől kezdve egészen a lefújásig hihetetlen módon buzdították a csapatot."

A Slovan kispadján ülő Vladimir Weiss nem ostorozta csapatát a hazai 1-1 után. "Úgy gondolom, hogy igazságos eredmény született, meg kell, hogy dicsérjem játékosaimat, mert jól játszottak. A Videotonban egy kitűnő csapatot ismertünk meg, tapasztalt játékosok alkotják, még olyan focistát is találunk náluk, aki a Chelsea-ben is megfordult, ráadásul kitűnő futballakadémiával rendelkeznek. Ez az 1-1 nem egy kecsegtető eredmény, ugyanakkor a Videoton otthon ugyancsak nyomás alatt fog játszani. Látok esélyt a továbbjutásra."

A szlovák edzőnek a magyar bajnokság erőviszonyaira is volt egy megjegyzése. "A Videoton nagyszerű csapat, egy ambíciózus edzővel, és meglepőnek tartom, hogy nem a Videoton a magyar bajnok, hanem a Debrecen."