Vágólapra másolva!
Hétfőn újabb három futballistát, Andrea Ranocchiát, Domenico Criscitót és az idei Európa-bajnokságon szerepelt Leonardo Bonuccit is kihallgatta az olaszországi bundabotrányban vizsgálódó ügyészség.

A jelenleg az Internazionalét erősítő Ranocchiát ötven percen át faggatták a Bariban töltött 2009/10-es idényéről, a 24 éves védő csak annyit mondott, hogy minden rendben volt.

Criscito az ügy kirobbanása miatt került ki az Eb-n végül ezüstérmes olasz válogatott keretéből, őt több mint másfél órán keresztül kérdezték. Az orosz Zenit labdarúgója még a Genoa játékosaként került gyanúba. Az ügyészeket elsősorban a Lazio ellen tavaly májusban 4-2-re elveszített mérkőzés érdekelte.

A juventusos Bonuccit szintén a Bariban töltött időszakára vonatkozóan hallgatták ki, és egy Udinese elleni 3-3-as döntetlennel kapcsolatban kellett az ügyészség elé állnia. A kétórás kihallgatás után az újságíróknak nem nyilatkozott.

A csaknem egy éve tartó nyomozás kapcsán már legalább ötven embert tartóztattak le. A gyanúba keveredettek között szerepel Antonio Conte, a bajnok Juventus vezetőedzője is, akit már korábban kihallgattak a Sienánál töltött idejéről.

A botránynak magyar érintettjei is vannak: az olasz ügyészség korábbi közleménye szerint öt embert Magyarországon vettek őrizetbe, ők a gyanú alapján kapcsolatban álltak a szingapúri fogadási hálózat decemberben elfogott vezetőjével, Tan Seet Enggel. Az olaszok az öt magyart - Kenesei Zoltánt, Lázár Mátyást, Schultz Lászlót, Borgulya Istvánt és Strasser Lászlót - név szerint említették.