Vágólapra másolva!
Két veretlen csapat találkozott az olasz bajnokságban szombat este. A Juventus és a Napoli kiegyenlített meccset vívott, amely egészen a hajráig 0-0-ra állt. Akkor két csere, Martin Cáceres és Paul Pogba is betalált, utóbbi hatalmas kapásgólt lőtt. A Napoli az 1988/89-es idény óta csak egyszer győzte le Torinóban a Juvét, 2009. október 31-én, 2-3-re. A Milan 60 perc előnyt adott a Laziónak, így háromgólos hátrányról nem tudott felállni.

Eredmények Serie A, 8. forduló:
Juventus - Napoli 2-0 (0-0)
gól:
Caceres (80.), Pogba (82.)

Lazio - AC Milan 3-2 (2-0)
gól:
Hernanes (25.), Candreva (41.), Klose (50.), illetve De Jong (61.), el-Shaarawy (79.)

Az összecsapáson a 80. percig kellett várni az első gólra, a hazaiaknak Caceres szerzett vezetést, két perccel később pedig a csereként beálló Pogba végleg eldöntötte a három pont sorsát.

Cáceres két perccel a beállása után fejelt gólt:


Pogba hét perccel a becserélése után talált be:

Juventus ezzel a sikerrel ellépett legfőbb üldözőjétől, amely azonban mindenképp marad a második helyen, a nápolyiakat ugyanis sem a harmadik Lazio, sem a negyedik Internazionale nem foghatja be ebben a körben.

A nap másik összecsapásán 60 percig úgy tűnt, a Lazio szemernyi esélyt sem ad a Milannak. A 25. percben Hernanes megpattanó lövése hullott a bal sarokba, a 41. percben Candreva bombája a jobb felsőbe talált utat magának, majd a második félidő elején klose lőtt okos gólt.

3-0-ról azonban a Milan támadt fel, előbb De Jong szépített közelről, majd a 79. percben el-Shaarawy szép lövése kötött ki a bal alsóban. Az eredmény azonban már nem változott, a Milan nyolcadik bajnokiján ötödször kapott ki.