Vágólapra másolva!
Három napon belül másodszor kapott fair play-díjat Miroslav Klose, a Lazio német labdarúgója, mert töröltette az olasz bajnokság ötödik fordulójában, a Napoli ellen szabálytalanul szerzett gólját.

A rómaiak 34 éves csatára a mérkőzés harmadik percében egy beívelés után kézzel továbbította közelről a labdát a kapuba, majd szólt a játékvezetőnek, aki aztán érvénytelenítette a már megadott vezető gólt.

"Ezért díjat érdemelne" - szögezte le a meccset 3-0-ra megnyerő hazaiak kapitánya, Paolo Cannavaro, aki csapattársaival együtt odament Kloséhoz a beismerés után, és átölelte őt.


Véleményét osztotta a német sportági szövetség is, amely kedden Berlinben ismerte el a sportszerű tettet. Csütörtökön az olasz élvonalbeli Fiorentina is kitüntette Klosét, a toszkán klub - színeihez méltóan - a nemes cselekedetekért odaítélt lila kártyát adományozta neki.

A 126-szoros válogatott Klose egyszer már korrigált saját kárára bírói ítéletet: 2005 áprilisában, még a Werder Bremen futballistájaként nem volt hajlandó elvégezni egy igazságtalanul befújt büntetőt. Gesztusáért akkor is fair play-díjat kapott.