Vágólapra másolva!
A svájci Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek a párosítását, a legjobban a Real Madrid járt, amely a sorozat meglepetéscsaptát, a ciprusi APOEL-t kapta. A Barcelona és a Milan akárcsak a csoportkörben, most is összekerült, a Bayern a Marseille-jel, a Chelsea a Benficával játszik majd.

A legjobb nyolc között csak a spanyolok adtak két csapatot, mellettük egy-egy olasz, német, angol, portugál, francia és ciprusi klub került be. Mivel ciprusi csapat sosem járt még ilyen magasságban, ezért az APOEL is először mondhatta el magáról hogy a negyeddöntőig jutott a BL-ben.

A többiek közül az Intert kiejtő Marseille járt legrégebben a negyeddöntőben, az OM utoljára az 1990/91-es sorozatban - amelyet még BEK-nek hívtak - verekedte el magát a legjobb nyolcig, ahol 2-1-re verte a Milant. Az olaszok most is ott voltak a "maradék" között, mint ahogy a Chelsea is, amely megmentette az angolok becsületét, a szigetország az 1997/98-as idény óta mindig ad csapatot a legjobb nyolcba.

A sorsolás során nem volt kiemelés, így azonos országokból érkező csapatok is összekerülhetnek, igaz, jelen helyzetben ez csak a Barcelonát és a Real Madridot érintette. A mostani sorsolásnál az elődöntők párosításai is kiderülnek, mert ágakra bontják a negyeddöntőket.

Gianni Infantino, az UEFA főtitkára vezényelte le a sorsolást, és a bevezetésben megemlékezett Lionel Messi Leverkusen ellen szerzett öt góljáról, valamint jókívánságait küldte a májátültetésre váró Eric Abidalnak. Infantinónak a müncheni döntő nagykövete, Paul Breitner segített a sorsolásban. Leginkább a madridiak áldhatták a korábbi világ- és Európa-bajnok középpályást, hiszen a Realnak a negyeddöntő outsidere, az APOEL jutott. A müncheniek sem haragudhatnak korábbi legendájukra, mivel a Marseille verhető ellenfél Robbenék számára, mint ahogy Londonban sem nagyon bánkódtak amiatt, hogy a Benficához kell utazniuk.

Barcelonában és Milánóban ellenben felszisszenhettek a drukkerek, a két nagyágyú ugyanis ugyanúgy összekerült, mint a csoportkörben. Akkor Barcelonában úgy végeztek döntetlenre a felek, hogy Pato góljával 25 másodperc alatt vezetett a Milan, amelynek végül örülnie kellett, hogy Thiago Silva utolsó perces fejesével sikerült pontot mentenie. Milánóban hiába szerzett csodagólt Boateng, a Barca háromszor vezetett, és a Milan csak kétszer tudott egyenlíteni.

"Ha Európa bajnokainak bajnoka akarsz lenni, a legjobbakat is meg kell verned, márpedig a Milan kétségtelenül közéjük tartozik - reagált a sorsolásra a katalánok mestere, Pep Guardiola. "A Milan hét európai kupát nyert már, kiváló csapat, minden játékosa rendkívül képzett, minőségi és sokat tapasztalt futballista, úgyhogy rendkívül nagy csata vár ránk."

A negyeddöntő párosítása:
APOEL (ciprusi) - Real Madrid (spanyol)
Olympique Marseille (francia) - Bayern München (német)
Benfica (portugál) - Chelsea (angol)
Milan (olasz) - Barcelona (spanyol)

Az elődöntő párosítása:
Olympique Marseille (francia)/Bayern München (német) - APOEL (ciprusi)/Real Madrid (spanyol)
Benfica (portugál)/Chelsea (angol) - Milan (olasz)/Barcelona (spanyol)

Az első mérkőzéseket március 27-28-án, a visszavágókat pedig április 3-4-én játsszák. A finálét május 19-én Münchenben rendezik.

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
APOEL (ciprusi)
Bayern München (német)
Barcelona (spanyol)
Benfica (portugál)
Chelsea (angol)
Milan (olasz)
Olympique Marseille (francia)
Real Madrid (spanyol)