Vágólapra másolva!
A Bayern ügyvezető igazgatója szerint ők érdemelték volna meg a BL-serleget, és az első gólt szerző Thomas Müller is arra utalt, hogy nem a jobbik csapat nyerte meg a döntőt. A Chelsea csapatkapitánya, John Terry eközben máris kampányolni kezdett a klubot történelmi sikerhez segítő ideiglenes edző, Roberto Di Matteo véglegesítéséért.

Elbánt a sors szombat este Thomas Müllerrel, a válogatott Bayern-támadó a 83. percben azt hitte, győztes gólt szerzett a Chelsea ellen, majd lecserélték, és kispadról kellett végignéznie, ahogy csapata a tizenegyespárbajban végül mégis elveszíti a Bajnokok Ligája müncheni döntőjét.

"Ilyen a futball, láthattuk már régebben is, hogy nem mindig a jobbik csapathoz kerül a trófea a végén" - nyilatkozta a meccs után elkeseredetten Müller. "Nehéz szavakat találni egy ilyen este után, de a foci nem minden."

A Bayern München ügyvezető igazgatója, Christian Nerlinger még egyértelműbben fogalmazott, szerinte az övéi érdemelték volna meg a BL-győzelmet. Franz Beckenbauer viszont úgy gondolja, a londoniak rászolgáltak a sikerre, igaz, a szerencse is az ő oldalukon volt.

A győztesek eközben persze önfeledten ünnepelnek, a döntőt eltiltása miatt a kispadról néző csapatkapitány ugyanakkor gyorsan felhasználta az alkalmat, hogy kampányoljon az egyelőre ideiglenes megbízással edzősködő Roberto Di Matteo mellett, aki az FA-kupa után a BL-t is megnyerte a csapattal.

"Robbie fantasztikus munkát végzett, ennél többet nem is tehetett volna. Nézzétek a trófeát, ez az, amire mindannyian vártunk, a tulajdonos is azért pumpálta ezt az iszonyú sok pénzt a klubba, hogy mindezt elérjük. Most megvan, és Robbie ezek után megérdemli feltétlen bizalmat" - üzent a Chelsea-ben nagy befolyással bíró Terry Abramovicsnak. Az orosz tulajdonos állítólag sztáredzőt akart szerződtetni a következő szezonra, az angol média mostanában egyre határozottabban Fabio Capellót tette meg befutónak, az olasz azonban spekulálicónak minősítette az erről szóló híreket.

Di Matteo egyelőre nem akart belemenni a hogyan tovább kérdésébe. "Jelenleg csak élvezni akarom a pillanatot. Nem fogok most erről beszélni, ünnepelni szeretnék a játékosaimal" - mondta az őt faggató riportereknek.