Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo és Lionel Messi a jelek szerint folytatja a tavaly megkezdett gólpárbajt, de ezen a héten egy másik argentin is csatlakozott hozzájuk - Mauro Icardi mesternégyest szerzett az olasz bajnokságban. Természetesen mindannyian ott vannak álomcsapatunkban, akárcsak az Afrika-kupán remeklő zambiai kapusa, Kennedy Mweene.

Kapus:
Kennedy Mweene (Zambia): Az Afrika-kupa címvédője egyelőre még nyeretlen, de egyben veretlen is a tornán, vagyis mindkét csoportmeccsén döntetlent játszott. Nigéria ellen az utolsó percekben sikerült egyenlíteni, és a csapat javára megítélt tizenegyest Mweene értékesítette - akinek több nagy védése is volt a mérkőzésen.

Hátvédek:
Pablo Zabaleta (argentin, Manchester City): Rengeteg meglepetés született az FA-kupa negyedik fordulójában, és a Manchester City is közel állt ahhoz, hogy újrajátszásra kényszerüljön. A szintén élvonalbeli Stoke City otthonában azonban pár perccel a lefújás előtt a jobbhátvéd Zabaleta megszerezte a győztes gólt.

Danny Shittu (nigériai, Millwall): Az angol harmadosztályban szereplő együttes középhátvédje elméletileg az Afrika-kupán is ott lehetne, de lemondta a szereplést a nigériai válogatottban, hogy klubját segítse. Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen az Aston Villa elleni kupameccsen gólt fejelt, és végig kiválóan futballozott.

Nicola Legrottaglie (olasz, Catania): A szezon előtt kevesen gondolták volna, hogy a Catania-Fiorentina bajnoki szinte rangadónak számít majd a Serie A-ban, de a Catania remek szereplése miatt a jelző nem túlzás. Főleg, hogy a hazaiak 2-1-re nyerni tudtak, egy pontra megközelítve a tabellán a firenzeieket - Legrottaglie pedig a remek védekezés mellett egy gólt is szerzett.

Daniel Wass (dán, Evian TG): Felemás hetet zárt a francia klub, hiszen a kupában továbbjutott, de a bajnokságban az Ajaccio elleni kiesési rangadón a döntetlennél többet vártak a drukkerek. Wassra azonban nem lehetett panasz, a jobbhátvéd a számára kissé szokatlan poszton, a védelem bal oldalán is helytállt, és pontot érő gólt szerzett.

Középpályások:
Jakub Blaszczykowski (lengyel, Borussia Dortmund): A lengyel futballisták továbbra is kulcsszerepet töltenek be a Borussiában. A Nürnberg ellen Robert Lewandowski is betalált, de a főszereplő a jobbszélső Blaszczykowski volt, aki 21 perc alatt két gólt is szerzett.

Marek Hamsík (szlovák, Napoli): A Juventus újabb pontvesztésének köszönhetően a nápolyiak még közelebb kerültek a listavezetőhöz, miután ők idegenben 2-1-re legyőzték a Parmát. A győztes gólt természetesen Edinson Cavani szerezte, de Hamsíknak legalább ilyen nagy szerepe volt a három pont megszerzésében - ő is betalált, és hatalmas mezőnymunkát végzett.

Yaya Touré (Elefántcsontpart): Egyelőre esélyeshez méltóan szerepel az Afrika-kupán az elefántcsontparti válogatott, amely Togo és Tunézia ellen is begyűjtötte a három pontot. A legnagyobb sztár, Didier Drogba még nem szerzett gólt, de a középpályán Yaya Touré fantasztikusan játszik, és mindkét meccsen betalált.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): Bármennyire is áll a bál a madridiaknál, a csapat remek formában játszik az utóbbi időben, Cristiano Ronaldo pedig elképesztően gólerős. A portugál a Getafe ellen mesterhármast ért el, és így januárban már tíz találatnál jár.

Csatárok:
Mauro Icardi (argentin, Sampdoria): A 20 éves argentin csatár akár az FC Barcelona B-ben is játszhatna, de tavaly nyáron inkább a genovaiakhoz igazolt, és egyre gólerősebben futballozik a Serie A-ban. A Pescara elleni bajnokin legalábbis minden összejött neki, mesternégyest ért el.

Forrás: AFP/Fabio Muzzi
Icardi már a Juventus ellen is megmutatta, mi rejlik benne, akkor duplázot, most négyet lőtt

Lionel Messi (argentin, Barcelona): A hétközi kupameccsen a Málaga ellen Messi még visszafogottan játszott, hiszen a nála az egy gól hétköznapi teljesítménynek, de a hét végén már alaposan kitett magáért, amit az Osasuna bánt, hiszen az argentin sztár mesternégyest vágott.

www.globalsoccerapp.com