Vágólapra másolva!
Január elsején a téli átigazolási időszak is elkezdődött, amit egyes angol lapok csak silly seasonnak, azaz bolond szezonnak neveznek. Repkednek a pletykák a drágábbnál drágább igazolásokról, sok közülük valóra is válhat, akár az alábbi tíz játékos is klubot válthat az év első hónapjában.

Fernando Llorente

A világ- és Európa-bajnok csatár már a nyáron is az egyik legkeresettebb volt az átigazolási piacon, azonban az Athletic Bilbao akkor nem volt hajlandó elengedni. Szerződése az idény végén lejár, és Llorente már bejelentette, hogy nem fogja meghosszabbítani, így mindkét fél jobban járna, ha már januárban eladnák, viszont a baszkok így már sokkal kevesebbet kaphatnak érte. Persze ha a Juventus és a Tottenham Hotspur elkezd licitálni, akkor a Bilbao még nagy üzletet is köthet.


Wesley Sneijder

A holland helyzete hasonlít Llorentééhez, ő is vitában áll szerződése miatt klubjával, és ezért nem játszik, viszont őt 2014-ig az Interhez kötik a papírok. A fizetésén szerettek volna csökkenteni, ami nem ment bele, mindkét fél számára az lenne ideális, ha januárban eladnák. Sneijdert kapcsolatba hozták már a Manchester Cityvel, a Manchester Uniteddel és a Tottenhammel is, viszont az olasz lapok szerint a felesége, Jolantha nem szívesen hagyná ott Milánót, így még az AC Milant sem lehet kizárni.


Mario Balotelli

A rendkívül tehetséges, ám annál is balhésabb olasz immár csak a negyedik számú csatárnak számít a Manchester Citynél Sergio Agüero, Edin Dzseko és Carlos Tévez mögött, ami nem tetszik neki. Ráadásul sohasem titkolta, hogy gyermekkora óta a Milannak drukkol, az olasz lapok biztosra veszik, hogy ott is folytatja pályafutását, amint a milánóiak eladják Patót és Robinhót, máris lesz pénzük arra, hogy leigazolják. Persze Adriano Galliani inkább egy vásárlási opcióval egybekötött kölcsönszerződésben gondolkodik.


David Villa

A Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta szerint a klub januárban nem fogja eladni Villát, ennek ellenére folyamatosan tartják magukat azok a pletykák, hogy hamarosan csapatot vált. Van ráció a dologban: szerződése még másfél évig érvényes, vagyis hosszabbítanak, vagy eladják. A csatár már 31 éves, és még egy jól fizető kontraktust begyűjthet, amire Angliában van a legnagyobb esély, nem csoda, hogy szóba hozták már az Arsenallal, a Chelsea-vel és a Manchester Cityvel is.

http://www.youtube.com/embed/B_Emp-Yg8uk?rel=0


Didier Drogba

Az elefántcsontparti világklasszissal kapcsolatban inkább az volt a meglepő, hogy friss BL-győztesként nem egy másik európai élklubhoz szerződött a Chelsea-ből, hanem Kínába igazolt. A Shanghai Shenhuánál ugyan csillagászati fizetést kap, de még mindig simán futballozhatna Európában, és a hírek szerint nem csak ő gondolja így, hanem a Juventus és az AC Milan vezetősége is.


Demba Ba

A Newcastle United szenegáli támadója eddig 66 mérkőzésen 36 gólt szerzett a Premier League-ben, ami már önmagában vonzóvá teszi a nagycsapatok számára. Ráadásul a szerződésében található egy záradék, miszerint januártól meghatározott összegért, mindössze hétmillió fontért vihető, márpedig ennyi pénzért egy ilyen gólerős focista remek fogásnak számít. Ennek megfelelően érdeklődik a Chelsea és a Liverpool is, míg a Newcastle szeretné, ha Ba szerződést hosszabbítana.


Paulinho

A Corinthiansszal decemberben klubvilágbajnokságot nyert középpályás 2012-ben a válogatottba is beverekedte magát, játékában a brazil, illetve az európai stílus keveredik. Rendkívül hasznos védekező középpályás, de szívesen tör előre, és viszonylag gólerős, nem csoda, hogy a Chelsea, a Paris Saint-Germain és az Internazionale is kiszemelte. A milánóiak állnak a legközelebb a megszerzéséhez, de a másik két érdekelt anyagilag jobb helyzetben van.


Wilfried Zaha

Az angol másodosztályú Crystal Palace mindössze 20 éves támadója már az angol válogatottban is bemutatkozott, és klubja szeretné megtartani, ráadásul szerződése még négy évig érvényes. Zaha azonban kijelentette, hogy minél hamarabb szeretné magát kipróbálni a Premier League-ben. Lapértesülések szerint szinte nincs is olyan élklub, amelyik ne szemelte volna ki: figyeli őt az Arsenal, a Manchester United, a Chelsea és a Tottenham is, ami alaposan felverheti az árát.


Loic Rémy

A 17-szeres francia válogatott támadó az elmúlt években többször is közel került ahhoz, hogy Angliába igazoljon, azonban hiába hívta őt korábban a Stoke City és a Tottenham is, egyikből sem lett semmi. A 25 éves, villámgyors csatár ebben a szezonban a kispadra szorult az Olympique Marseille-nél, mindössze nyolc bajnokin lépett pályára, így immár könnyebb szívvel megválhatnak tőle, ami kapóra jöhet a Queens Park Rangersnek vagy a Newcastle Unitednek.


Benat

A Real Betis karmesterének képességeiről mindent elmond, hogy ősszel a spanyol válogatottban is bemutatkozhatott. Fantasztikusan lát a pályán, a pontrúgásai pedig életveszélyesek: másfél szezon alatt hat gólt szerzett közvetlenül szabadrúgásból. Viszont szerződését még akkor kötötték, amikor a másodosztályban futballozott, ennek megfelelően viszonylag alacsony a fizetése, és a kivásárlási záradék sem magas, ami rendkívül vonzóvá teszi. Érdeklődik iránta az Arsenal, a Liverpool és a Wolfsburg is.


www.globalsoccerapp.com