Vágólapra másolva!
A PMFC-Matias vezetősége arra kérte a szurkolókat, hogy a 18 órakor kezdődő, Videoton elleni Ligakupa-mérkőzés előtt segítsenek letakarítani a mecsekaljai pályát. A felhívásra 50 drukker gyűlt össze, és jelenleg már játékra alkalmas a gyep.

"Mivel az éjjeli havazás beterítette a pályát, és gépekkel nem lehet rámenni a játéktérre, kézi erővel kell letakarítanunk a havat a pályáról. Szeretettel várunk minden segítőt egy teával, valamint egy jeggyel a mai mérkőzésre. Aki tud, jöjjön délre a stadionba egy hólapáttal! Fogjunk össze a döntőért!" - volt olvasható a pécsiek honlapján a hólapátolásra meghirdetett déli időpont előtt.

Elbert Gábor, a PMFC cégvezetője szerint semmi akadálya a meccs megrendezésének. "Szurkolóink segítségével délelőtt letakarítottuk a műfüves pályát, így egy kis késéssel ugyan, de tudott játszani NB III-as csapatunk, majd következett a centerpálya. A Videoton FC képviselői is megtekintették az eredményt, és mindketten úgy ítéltük meg, hogy este meg lehet rendezni a Ligakupa-elődöntő visszavágóját" - nyilatkozta a Vidi.hu-nak Elbert.

"Nem mondanám ideálisnak a pályát, de jelenlegi állapotában tudnánk rajta játszani, szépen letakarították a pécsiek. Nagy kérdés azonban, hogy este hat órára milyen lesz, ugyanis a hó miatt nagyon laza a talaj, és elképzelhető, hogy addigra fagyni fog" - mondta a Videoton technikai vezetője, Pánczél Szabolcs.

Az elődöntős párharc első, csütörtöki találkozóját a székesfehérvári csapat nyerte 3-1-re, a vasárnapi lesz a visszavágó. A másik ágon a Ferencváros jutott a fináléba.