Vágólapra másolva!
Biztosan nem lesznek taktikai meglepetések a Bajnokok Ligája-döntőben, jelentette ki Jupp Heynckes, a Bayern München edzője. Az össznémet döntő két résztvevője kiválóan ismeri egymást, favorit nincs, a visszafogott Schweinsteiger szemmel ünnepelte a bajnoki címet.

A Bayern München edzője és kulcsjátékosai kedden nyilatkoztak a Dortmund elleni Bajnokok Ligája-döntőről az Allianz Arenában.

"Mindkét csapat jól ismeri egymást, mindkét edző nagyon jól informált az ellenfélről. Nincsenek titkok, biztosan nem lesznek taktikai meglepetések. Egy döntő mindig nyílt küzdelem, ahol az esélyek majdnem megfelezettek" - idézi Jupp Heynckest az FCBayernMünchen.hu.

Az edző úgy érzi, nincs favorit, az dönthet, hogy melyik csapat mennyire tudja megvalósítani az előzetes haditervét, ami eddig remekül ment nekik a szezonban.

Az elmúlt három évben elvesztett két BL-döntő elvben nyomaszthatja a csapatot, de Heynckes elmondta: "A csapat a sikerre fókuszál, a sikerre van beprogramozva - ilyet egész játékos- és edzői pályafutásom során még sosem láttam."

"Tudjuk, hogy kívülről favoritnak látnak minket. A Bayern München gyakran favorit. Nagyon fókuszáltan fogunk dolgozni a döntőig, remélhetőleg a legjobb formában lépünk majd pályára" - fogalmazott Bastian Schweinsteiger, aki a hatodik bajnoki címét ünnepelte a hétvégén, meglehetősen békésen: "visszafogtam magam, s hagytam azokat, akik először ünnepeltek bajnoki címet. A szememmel mindenben részt vettem."

Thomas Müller a januári sikereket tartja a legfontosabbnak, mikor "a gyengébb játék ellenére is valahogyan mindig sikerült győzni." Mindemellett pedig az idei csapat sikereinek okai között szerepel: "a játékosok fejlődni tudtak év közben, jól igazoltunk. Talán a támadók fejében is történt valami: különösen a nagy meccseken mutattunk olyan futóteljesítményt, amely nem hétköznapi."

Philipp Lahm a német foci fejlődéséről elmondta: "Az elmúlt években nagyon jól fejlődtünk, nem csak a Bayern, hanem a válogatott és az egész Bundesliga is. A fejlődés idén még nem ért véget. Rózsás időszak jön, s minden évben esélyünk lesz arra, hogy versenybe szálljunk a nemzetközi trófeákért."