Vágólapra másolva!
Robben előtt lepergett a karrierje, Heynckes a szünetben kijavított néhány dolgot, Sammernek nagyobb élmény a Bayernnel BL-t nyernie, mint korábban a Dortmunddal. A győztesek nyilatkozatai.

A tavalyi döntő lúzere nyerte meg a BL-t a Bayernnek

Egy ilyen meccs elvesztését a legnehezebb megemészteni

Arjen Robben, a meccs hőse realistán értékelt: "Kiegyenlített meccs volt, nekünk is akadtak helyzeteink és nekik is. Még nem esett le teljesen, mi történt, de majd megtörténik. Alig hiszem el, majd szétvet az öröm!"

"A tavalyi döntő óriási csalódást hozott, négy éven belül pedig már harmadszor jutottunk el idáig, meg kellett történnie. De nekünk kellett megcsinálni. Mikor a gólt lőttem, az egész karrierem lepergett előttem, ezt az érzést nem is lehet leírni."

"Nem akarsz állandóan lúzer lenni, mindig második lenni" - tette hozzá a tavalyi döntőn büntetőt hibázó holland. "Most megérdemeltük a győzelmet, az előző szezon után tudtuk, hogy miben kell fejlődnünk, és meg is csináltuk. Készek vagyunk bekerülni a történelemkönyvekbe, de előbb tripláznunk kell."

A Bayern június elsején, a Stuttgart elleni kupadöntőben nyerheti meg az idénybeli harmadik trófeáját.

"Ezt a világon semmi máshoz nem tudom hasonlítani" - mondta Matthias Sammer, a Bayern sportigazgatója, aki játékosként a BL-győztes Dortmund csapatkapitánya volt. "Van könny, öröm, megkönnyebbülés - minden."

A visszavonulásra készülő Jupp Heynckes a félidőben közbelépett: "Nem voltunk meccsben az első félidőben, ezért a szünetben kijavítottam pár dolgot. Mindkét csapat nyomás alatt játszott, az első húsz percben rajtunk egyértelműen látszott az esélyesség terhe."