Vágólapra másolva!
Neymar, a brazilok futballcsillaga hétfő délután aláírta öt évre szóló szerződését Barcelonával. A játékos hivatalos bemutatására 60 ezer szurkoló látogatott ki a Camp Nouba.

A 21 éves támadó - akit sajtóhírek szerint 30 millió euró körüli összegért szerzett meg a spanyol bajnok - a klub honlapjának beszámolója szerint 13 órakor magángéppel érkezett, a repülőtérről először a helyi kórházba sietett, majd a kötelező orvosi vizsgálatokon átesve délután aláírta ötéves szerződését.

Forrás: AFP/Lluis Gene

"Izgatott vagyok, nagyon köszönöm, hogy ennyien kijöttek miattam Szeretnék segíteni a csapatnak és Leo Messinek, egy álom vált valóra, hogy mellette játszhatok majd. Isten áldjon minket, éljen a Barca" - mondta annak a 60 ezer szurkolónak, aki a Camp Nouban várta a bemutatkozását, majd egy tiszteletkört téve integetett a drukkereknek.


Neymar 2010-ben brazil kupát nyert a Santossal, egy évvel később pedig a Libertadores-kupában is győzött csapatával. A Sao Pauló-i együttesben 230-szor lépett pályára, és 139 gólt szerzett.