Vágólapra másolva!
Izraelben is kikapott, így kettős vereséggel búcsúzott a Győri ETO a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében. Paulo Sousa csapata, a Maccabi Tel-Aviv otthon 2-1-re nyert.

BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) - Győri ETO FC 2-1 (1-0)
Tel-Aviv, 12 700 néző
v.: Martin Hansson (svéd)
Maccabi: Juan Pablo – Jeini, Tibi, García, Ziv – Alberman, Radi, Zahavi – Altman (Mané, 82.), Ben Haim (Lugaszi, 74.), Jicaki (Miha, 66.)
Győri ETO FC: Kamenar – Wolfe, Lipták, Takács Á., Dinjar – Strestík (Trajkovic, 64.), Kamber, Mevoungou – Varga R., Kronaveter (Koltai, 59.), Andric (Martínez, a szünetben)
gólszerzők: Ben Haim (26.), Zahavi (79.), illetve Martínez (86.)
sárga lap: Mané (89.), illetve Mevoungou (4.), Wolfe (37.), Lipták (66.)

Pintér Attila, a győriek eltiltott vezetőedzője optimistán és bosszúsan várta a meccset. A szakember kifakadt, hogy csapatát eltemették a visszavágó előtt. "Magyarországon túl hamar leírnak mindenkit, pedig ezen változtatni kellene. Az előhangok az első meccs előtt ötven-ötven százalék esélyről szóltak, és mivel a párharcnak még nincs vége, csak a felénél tartunk, így aztán az esélyünk még mindig él" - mondta Pintér.

A Győr harciasabban is kezdett, mint az első meccsen, Andric révén ziccere is volt, de az kimaradt. Mivel a magyar bajnoknak támadnia kellett, így rendre kinyílt. A Maccabi ezt kihasználva folyamatosan belőtte a védők között a labdát, a mélységből érkező hazai játékosok pedig szinte kivétel nélkül mindig lefutották a magyar védelmet. Két emberben bízhatott a Győr, a partjelzőben, hogy lest int, illetve Kamenarban, hogy védi a lövéseket. Ez a 26. percig működött, amikor is Ben Haim kiugrott, simán lefutotta Dinjart a jobb oldalon, és kilőtte a hosszú alsót, itt már Kamenar is tehetetlen volt. (1-0)

Addig sem nagyon idegeskedett Paulo Sousa csapata, de a gól után elképesztően magabiztossá vált, a győriek sokszor csak nyomozták a labdát, és - akárcsak az első meccsen - Kamenar bravúrjainak köszönhetően maradt az első félidőben az egygólos különbség.

A második játékrészben annyit változott a játék képe, hogy a Maccabi már nem akart minden áron minden támadást lövéssel befejezni, higgadtan adogatta a labdát. A tanácstalan maradt a magyar bajnok, az eltiltása miatt a lelátón ülő Pintér Attila pedig hasonló arccal várta a lefújást.

Tíz perc volt hátra a meccsből, amikor egy beadás után Dinjar tisztázni akart, de a saját kapujába stukkolt (2-0). A hajrában Martinez tett arról,hogy ne zárja rúgott gól nélkül a Győr a párharcot, Varga lövése kipattant, a csereként beállt támadó pedig közelről a kapuba lőtt, beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt. A Maccabi Tel-Aviv teljesen megérdemelten, 4-1-es összesítéssel lépett a következő körbe, a Győr számára pedig véget ért az európai kupaszereplés, akárcsak korábban a Videoton számára. Még két magyar csapatért, a Debrecenért és a Budapest Honvédért szoríthatunk az Európa Ligában.